Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, “Bayburt bölgenin tarım ve hayvancılık merkezi olma yolunda” dedi. Özbek, Çamur Göleti ve Kırklartepe Barajı hakkında açıklamalarda bulundu.

Damlıca, Kalecik, Serenli, Elmalı, Dikmetaş, Beşpınar ve Akyaka köylerindeki geniş bir araziyi sulama amaçlı yapılması beklenen ve Gümüşhane için de hayati önem taşıyan Çamur Göleti’nin yatırım programına alındığı müjdesini veren Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek,” Çamur Barajı Projesi geçtiğimiz aylarda tamamlanmıştı. Şimdi ise yapım aşamasına geçmesi için bakanlık oluru ile yatırım programına alınmıştır. 2015 yılında yapımına başlanacaktır” dedi.

Merakla beklenen ve yılan hikâyesine dönen Kırklartepe Barajı hakkında da bilgi veren Özbek, şu açıklamayı yaptı:

“Çok uzun yıllardır yapılması gündemde olan, ancak 2012 yılına kadar ciddi bir adım atılmayan Çamur Barajı Projesi geçtiğimiz aylarda tamamlanmıştı. Şimdi ise yapım aşamasına geçmesi için Bakanlık Oluru ile yatırım programına alınmıştır. 2015 yılında yapımına başlanacaktır. Yüksekliği 53 metre olup, 12,72 hm3 depolama hacmi ile 5 bin 773 hektar alan sulanacaktır. Yıllardır bölge halkının hasretle beklediği barajın tamamlanması ile bölgenin tüm su ihtiyacı karşılanacaktır. Amacımız Bayburt’u bölgenin Tarım ve Hayvancılık merkezi yapmak. Bu alandaki tüm alt yapı çalışmalarını tamamlamak üzereyiz. Önümüzdeki dönemde Bayburt’un bu alanda çok farklı noktaya geleceğini hep birlikte göreceğiz. Bu barajın yapılmasında desteğini esirgemeyen ve bu konuda daima yanımda olan Gümüşhane Milletvekilimiz Feramuz Üstün beye teşekkür ediyorum. Bayburt Çamur Barajı Bayburt’umuza hayırlı uğurlu olsun.

Bayburt’a hali hazırda yapımı devam edenlerle birlikte toplamda 17 adet gölet projemiz bulunmaktadır. Bunlardan 1 tanesi tamamlanmıştır. Kitre, Konursu, Çayırözü, Akşar Mehmet Aslan ve Çayırözü göletlerimizin yapımı devam etmektedir. Uğrak Göletinin yapım ihalesi yapılmıştır. Bu işlerimiz 2015 yılı içerisinde tamamlanacaktır. Diğer yönden Çımağıl, Soğukgöze, Dövmekaya, Erikdibi, Sarımeşe, Aydıncık, Pınargözü, Petekli Göletlerinin projeleri yapılmış ihale aşmasında, inşallah 2015 yılı içerisinde bu göletlerimiz de ihale edilecektir. Güneydere, Uluçayır ve Taşocağı Göletlerinin projelerinin yapılması için incelemelerde başlatılmış durumdadır.

Hasretle beklenen Kırklartepe Barajı’nın projeleri yapılmış, proje revizeleri de tamamlandıktan sonra en kısa sürede yapım ihalesine çıkılacak olmasını da buradan tekrar dile getirmek istiyorum. Sulanmayan arazi kalmayana kadar yapılması gereken her şey Bayburt’a yapılacaktır.”

Öte yandan Bayburt’ta 7 köyü çok yakından ilgilendiren ve uzun bir süredir yapılması beklenen Çamur Barajı, ihtiyaç olmadığı gerekçesiyle su seviyesi düşürülerek gölet projesine dönüştürülmüştü.

Damlıca, Kalecik, Serenli, Elmalı, Dikmetaş, Beşpınar, ve Akyaka köylerindeki geniş bir araziyi sulama amaçlı yapılması beklenen Çamur Barajı hakkında bilgi veren Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, “Çamur Barajı, baraj kapsamında değil ama su seviyesi düşürülerek gölet kapsamına alınarak yapılacak” şeklinde açıklamada bulunmuştu.