Bilecik’in Pazaryeri İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce hazırlanan “Malçlı Çilek Projesi” kapsamında Sabrina cinsi saksılı çilek fideleri, anaokulu öğrencilerine törenle dağıtıldı.

Düzenlenen törene, Pazaryeri Kaymakamımız Kadir Apaydın, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Necmettin Yoldaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Akpınar, İlçe Sağlık Grup Başkanı Emel Aydın ve İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü personelleri katıldı.

Anaokulunda düzenlenen törende, Kaymakam Kadir Apaydın anaokulu öğrencilerinin saksıda yetiştirecekleri çileklere özenle bakmalar gerektiğini, yeşili, ağacı sevmenin insan yetiştirmek kadar değerli olduğunu belirtti.

Fidelerin dağıtılmasının ardından İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Necmettin Yoldaş tarafından öğrencilere fidenin bakımı sırasında uyulması gereken konular hakkında bilgi verildi. Yoldaş, bütün bitkilerin insan hayatının bir yansıması olduğunu, bitkilerinde büyüme gelişme ve meyve verme dönemlerinde özenle bakılması gerektiği, bitkilerin fide döneminin insanlardaki çocukluk dönemiyle benzer olduğu, bu dönemde bitkilere yapılacak uygulamaların ileri ki dönemlerde meyvesinin alınacağını belirtti. Ayrıca projenin adının her öğrencinin bir bitkisi olsun sloganıyla yola çıktığını ve diğer okulların da bu projeden yararlanması gerektiğini belirtti.

Fideleri neşe ile teslim alan öğrenciler çileklere çok iyi bakacaklarına dair söz verdiler.