Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76. yıl dönümünde Bilecik’te de yapılan tören ile anıldı.

Cumhuriyet Meydanındaki gerçekleşen anma programına Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, vali yardımcıları, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Garnizon ve 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım, kurum müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri ve askeri erkan katıldı.

Program ilk olarak Cumhuriyet Meydanı’nda anıta kurumların ve derneklerin çelenk sunulması ile başladı. Konulan çelenklerin ardından saat 09.05’de çalınan siren ve 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı bandosu eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı söylendi. İstiklal Marşının söylenmesinin ardından Cumhuriyet Meydanı’ndaki program sona erdi. Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören sonrası protokol üyeleri, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü sergi salonunda “Atatürk” konulu resim sergisinin açılışını gerçekleştirerek, sergiyi gezdiler.

Anma programı Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’ndeki program ile devam edecek.