Bilecik’teki eğitim sendikaları tarafından, geçtiğimiz günlerde Bilecik Ertuğrul Gazi Lisesi’nde bir öğretmenin öğrenci tarafından darp edildiği iddialarıyla ilgili basın açıklaması yapıldı.

Ertuğrul Gazi Lisesi önünde sendikalar adına açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Bilecik Şube Başkanı Ömer Yel, 5 Aralık Cuma günü Ertuğrul Gazi Lisesi’nde öğretmen arkadaşları Hüseyin Çoban’ın, okul bahçesinde kendini bilmez bir grup öğrenci tarafından darp edildiğini söyledi. Sebebinin ise bir gece önce pansiyondan ayrılmak isteyen öğrenciye izin vermemesi olduğunu belirten Yel, açıklamasına şöyle devam etti.

“Bu vahim olaya sebep olanları lanetliyoruz. Hüseyin hocamızın yaraları mutlaka iyileşecektir. Lakin eğitim camiasının yüreğindeki yara hiçbir zaman iyileşmeyecektir. O yumruk ve tekmeler sadece arkadaşımıza değil, tüm eğitim çalışanlarına atılmıştır. Bizler görevleri başında daha iyi bir gelecek için çalışırken, hak etmediğimiz çirkin saldırılara maruz kalıyoruz. Hastanede doktor, hemşire, sağlık memuru; okulda öğretmen ve idareciler; sokaklarda polisimiz ve diğer kamu çalışanlarıyla gençlerimiz toplumsal şiddetin kurbanı olmaktadır.”

“BAŞIMIZI KUMA GÖMEREK SORUNLARIN ÇÖZÜLMESİNİ BEKLEYEMEYİZ”

Açıklamanın devamında, başlarını kuma gömerek sorunların çözülmesini bekleyemeyeceklerini belirten Yel, “Sorunların üstüne gidilmeli, toplumsal çareler aranmalıdır. Artık toplum olarak bu şiddete dur deme zamanı geldi de geçiyor. Hz. Ali’nin ’Bana bir harf öğretenin kölesi olurum’ felsefesi nerede, bugün bulunduğumuz yer nerede? Öğretmenler yıllardır öğrenci ve veli şiddetine maruz kalmaktadır. Bunun nedeni de öğretmenlerin bir paçavra gibi kenara atılması, etkisizleştirilmesi, değersizleştirilmesi, korunup kollanmamasıdır. Öğretmenleri çok maaş alıp, az çalışıyormuş gibi kamuoyuna lanse edenler, öğretmenlerin maddi ve özlük haklarını hiçbir şekilde savunmayanlar, sözleriyle öğretmenleri incitenler, onları küçümseyip hor görenler, okullarda öğretmene uygulanan şiddetin bir numaralı sorumlularıdır. Okullarda öğretmenin etkinliği son yıllarda çok azaltılmıştır. Öğretmenler etkisizleştirilmiş ve yetkisizleştirilmiştir. Disiplin yönetmelikleri çok yetersizdir. Öğretmenlerin görüntüsünü cüceleştirmeyin, devleştirin. Biz bu milleti öğretmenlerle bir yerlere taşıyacağız. Huzuru, refahı, gelişmişliği, kalkınmayı eğitim ordusuyla sağlayacağız. Daha birkaç hafta önce öğretmenler gününü kutladık. Bu mu sizin öğretmene sevginiz? Bu mu sizin öğretmene saygınız? Bu mudur öğretmene verdiğiniz değer? Yazıklar olsun! Eğitim camiası bu durumu içine sindiremeyecektir. Burada toplanan eğitimci arkadaşlar bu olanlara seyirci kalmamak için toplandı. En demokratik hakkını kullanarak bugün buradan sesini duyurmaya çalışmaktadır” dedi.

Toplanan kalabalık basın açıklamasını yaptıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.