Bilecik’in Bozüyük İlçe Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, ilçede inşaat sektöründe faaliyet gösteren firma sahibi müteahhit, mühendis ve mimarlarla bir araya geldi. Kahvaltılı toplantıda ilçeye inşaat alanında yön vermek, gelişmesini sağlamak amacıyla plan notlarında ki değişiklikler ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Bakıcı, belediye olarak her zaman üzerilerine düşeni yapmaya çalıştıklarını müteahhitlerden de inşaatlarını projeye uygun yapmalarını istediklerini söyledi. Başkan Bakıcı konuşmasında, "Bozüyük’ün imarını şu anda burada bulunanlar gerçekleştiriyor. Biz belediye olarak yapılan projeleri onaylama ve uygulama noktasında denetlemekle mükellefiz. Ama ilçemizde yapılan projelerin görüntüsü sizlerin de ellerinde bulunuyor. İşte bu projeler yapılırken bir arada olması gerekenleri bir araya getirerek varsa eksikliklerin tamamlanması için bilgi paylaşımında bulunmak istedik. Bozüyük’ü hep birlikte nasıl güzelleştirebilirizin derdine düştük. Bu noktada plan notlarıyla ilgili olarak meclisimizde sürekli görüşme yapıyoruz. İlçemizin güzelliğini yansıtabilecek projeler geliştirmek istiyoruz. Bu olacaksa da sizin desteğiniz ile olacak. Bu konuda bizlere destek olmanızı istiyoruz. Sonuçta projenin uygulanmasında bir sıkıntı yaşandığında top dönüp dolaşıp belediyeye atılıyor. Biz göreve geldiğimiz günden bu yana belediye meclis üyelerimiz ile birlikte şeffaf belediyecilik anlayışı ile kafa kafaya vererek sıkıntıların çözümü noktasında gayret sarf ettik. Artık gelinen noktada sıkıntı yaşanmaması için ne yapılması isteniyorsa onun yapılmasını istiyoruz. Bu konuda sizlerden de destek bekliyoruz. Maalesef bazı mühendis ve mimarlarımız hala bizi sıkıntıya sokacak işler yapıyor. Ben artık bu konularda belediyenin suçlanmasını istemiyorum. Az önce de söylediğim gibi top dönüp dolaşıp belediyeye atılıyor. Olması ve yapılması gereken ne varsa hep beraber burada konuşalım, tartışalım ve çözüme kavuşturalım. Biz buraya sorun oluşturmaya değil sorun çözmeye geldik. Sizden ricam projelerinizi plan notlarına uygun yapın. Projeler uygun yapılmadığında daha sonra bu konulara belediye olarak alet edilmek istemiyoruz. Yaşanılan sıkıntıların büyük bir çoğunluğu yapılan projeye uyulmadığından kaynaklanıyor. Hiç kimseye karşı art niyetli değiliz. Bu konuda sadece inşaatların projeye uygun olarak yapılmasını istiyoruz. Biz belediye olarak her zaman üzerimize düşeni yapmaya hazırız. 2015 yılı ile birlikte sizler için yeni bir uygulamaya geçiyoruz. Belediyemize yapılacak müracaatlarınız kayda alınır alınmaz ruhsatınızın ne zaman çıkacağı ve çalışmanın ne durumda olduğu konusunda SMS ile bilgilendirme yapacağız. Hep birlikte daha yaşanabilir yeni bir Bozüyük inşa etmek için gayretle sizlerin desteği ile çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Ardından Fen İşleri Müdürlüğü yetkililerince belediye meclisi tarafından onaylanan plan notları konusunda bilgiler verildi. Daha sonra inşaat sektörü temsilcileri müteahhit, mühendis ve mimarların soruları cevaplandırıldı. Toplantı soruların cevaplandırılması ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunulması ile sona erdi.