Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, belediye olarak Bilecik İl Özel İdaresine verdikleri Bilecik Pelitözü Gölpark’ın belediyeye devri ile ilgili dilekçenin İl Genel Meclisinde geçen ay oy çokluğu ile kabul edildiğini belirterek bu alanda yapılan ve yapılması planlanan çalışmaları anlattı.

Bilecik Belediyesine geçecek olan Pelitözü Gölpark hakkında açıklamada bulunan Başkan Yağcı, göletin bulunduğu bölgenin Bilecik’in güzel nadide bir köşelerinden bir olduğunu söyledi. Buranın özelliğini ve güzelliğini 2014 yılında keşfettiklerini belirten Yağcı, “Aslında 2014 yılında piknik mesire alanı ve park alanı olarak ilk yaptığımız proje bu alana yönelikti. O günlerin şartları içerisinde o projemizi gerçekleştirme fırsatımız olmadı. Köyün tüzel kişiliği muhtarlığımız 2009-2014 yılları arasında İl Özel idaresi idare etti. 2009’da kamuoyumuz, hemşerimiz Bilecik’e ve buraya yönelik olarak özel bir projemiz vardı. Geniş kapsamlı Pelitözü Gölpark tesislerine yönelik. 2009 seçimlerinden sonra sağ olsun İl Özel İdaremiz buraların mülkiyeti göletin kamulaştırılması, o dönemlerin köy hizmetleri müdürlüğü tarafından yapıldığı için buralar İl Özel idaremizin mülkiyetinde olan alanlar ve bu yatırımları kalkınma ajanslarının destekleriyle özel idarenin aracılığıyla yapma konusunda bir konsensüsümüz oluştu. Daha sonra Valiliğimiz, Özel idaremiz, meclis üyelerimizin destekleriyle ve katkılarıyla Bilecik Eskişehir Bursa Kalkınma Ajansı (BEBKA)’nın da yatırımıyla burada 3 tane projemiz var. Burada belirgin yatırımlar gerçekleşti ve temel alt yapı kısmen oluşturuldu. Artık tabi halkımıza bu anlamda daha fazla hizmet sektörünün gerektiği ve düzenli intizamın estetiğin getirdiği noktalar kaldı. Birçok noktada eksikliklerimizi tesisler gideriyor ama halkımızda istenilen oranda bölgedeki potansiyeldeki oranda hizmet veremiyoruz” dedi.

“BELEDİYE OLARAK BELİRGİN NOKTALARDA ÇALIŞMA YAPIYORUZ”

Bir kısmı belediye olarak Açık Hava Tiyatrosu, Çocuk Oyun Alanları, Çocuk Adası, yeşil alanlar gibi belirgin noktalarda çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Yağcı, “Buranın temizlik ve ulaşım noktasındaki düzenlemelerini gerçekleştirdik. Özel idaremizle iş birliği içerisinde ama bölünmüşlük içerisinde de bazı şeyler de Özel idarenin yapısı çerçevesinde burada istekler tüm halkımıza istenilen oranda yapılamıyordu. Biz halkımızın daha verimli, daha iyi, daha güzel hizmet alabilmesi adına böyle bir talepte bulunduk. Zaten gündemimizde olan arzu ettiğimiz bir olaydı. Sağ olsun il genel meclis üyelerimiz aslında oy birliği ile de diyebiliriz. Sözlerimizle biz oranın Bilecik’e verilmesi, Belediye’ye verilmesi taraftarı değiliz. Biz tarza usul noktasında yoksa esas itibariyle Bilecik Belediye’sine verilmesinde fayda vardır diye kabulle il genel meclisin büyük bir oy birliği içerisinde bunu gerçekleştirdiler. Biz de meclisimize teşekkür ediyoruz. Halkımıza daha verimli hizmet noktasında büyük bir çoğunlukta anlamakta mümkün değil. Bazı arkadaşlarımız Pelitözü Köyü tüzel kişiliğinin olması gerektiği gibi bir düşünceyle buna karşı oy kullandılar. Bunu da açıkçası garipsedim yani. Bu işler köy tüzel kişiliği yapmayacaksa devredelim” dedi.

“KÖYÜN TEMİZLİĞİ YAPILMADIĞI İÇİN BUGÜN KÖYE BELEDİYE HİZMET EDİYOR”

Pelitözü Köyü’nün temizliğini yapılmadığı için bugün köye dahi Bilecik Belediyesi hizmet ettiğini ifade eden Yağcı, “Böyle bir işletmeyi böyle geniş alanları denenmiş olarak yeniden siyaset malzemesi konusu yapmayı da yadırgadım gerçekten orada arkadaşlarımız Bilecik’e hizmetten bahsediliyor ama böyle bir olayda bu şekilde tar ve tavır almalarını da garipsedim ve il genel meclisine siyaseten mülkiyete verilmesine ilişkin bir olayda oy birliğiyle çekerken Bilecik’te hizmet için önde olması gereken Bilecik Belediye meclisinde o oranda bir kabulle oluşmadı farklı düşüncelerle oluştu. Sonuçta meclis üyelerimizin oy çoğunluğuyla teşekkür ediyoruz hepsine oy çokluğuyla kabul oldu. Yeniden projelerimiz çerçevesinde bir düzen oturtacağız. Biraz burada ticaret ağırlıklı işletmelerin kendi kazanımları ağırlıklı bir sistem kuruldu. Burada vatandaş odaklı vatandaşların rahat gezmesi, serbest hareket etmesi odaklı bir düzen kuracağız. Karmaşık bir düzen değil, sade dinlendirici, huzur verici bir ortamın oluşumu konusunda çaba harcayacağız. Bundan emin olun hem işletmecilerimiz zaman içerisinde kazanacak, hem de vatandaşlarımız sükunetli bir ortamda olacak. Balık tutulacaksa balık tutmanın saatleri zamanları ve belirgin ölçüsü olacak. Burada ticaret amaçlı değil, zevkini tatmin etme noktasında olacak. Eğlence olacaksa bu istenilen saatte bir taraf dinlenirken bir taraf ben bugün burayı şöyle yapıyorum noktasında oluşmayacak. İstediği müziğinden daha huzurlu bir ortamın oluşması idare anlamından burada Belediye olarak güvenlik sisteminin oluşmasında güvenlik sadece kapı girişi değil, oluşturacağımız motorize ekiplerle buradaki içerideki denetimi sağlayacak” dedi.

“BU BÖLGEDE SADECE BELEDİYENİN YAPTIĞI YEŞİL ALAN VAR”

Alanların doğal yeşillikli ağırlıklı olması lazım olması gerektiğinin üzerini çizen Yağcı, “Sadece Belediye’nin burada yaptığı bir yeşil alan var. Onun dışındaki alanların hepsi maalesef doğal ortamda yeşeren alanlar. Diğerleri baharda yetişen, ot kuruyunca kuruyan alanlar. Biz bu alanları çocuklarımızın geldiğinde yani birçok aile çocuğu yürümeye başladığında Pelitözü’ne gidelim, orada çocuğu salalım, rahatça düşmeden düşse bile bir şey olmayacak doğal ortamları oluşturmamız lazım. İnsanların ayakkabılarını çıkararak yürüyecekleri ortamlar oluşturulması lazım. Başarabilirsek buraya düzenli belirli saatlerde araç girişini yönlendirecek bisiklete ağırlık verecek insanların çoluk çocuğun rahatça yol ortasında yürüyeceği ortamları oluşturmamız lazım. Buralarda ayrıca bazı aktivite alanlarını da yeniden düzenleyecek. Mesire alanları baktığımızda çamların içi diğer alanlar doğal ortam. Oraların insanları rahatça toz topraktan arındırarak rahatça düzen kuracakları bir ortamı oluşturmamız lazım. Burada esas bizim projelerimizde güzel iskelelerimiz vardı. Projelerin bir kısmı uygulandı ama projeden vazgeçilen alanlarda var. Onların bir kısmı zaman içerisinde bu göletin pozisyonuna ulaştıracağız. Etrafı sular kesildiğinde balçık hale geliyor. Etrafının taşlandırılmasını gerçekleştireceğiz. Onu hemen gerekli kurumlarımızla devlet su işleriyle iş birliğine geçerek bu konuda onlardan da destek alarak gölet etrafı düzenlemelerini gerçekleştireceğiz. Bu elimizdeki ortak olan değeri daha iyi daha verimli şekilde kullanım noktasında yapacağız. Buraya eğer araç girişini yasakladığımızda ulaşımı sağlayacak özel sistemler getireceğiz. Özel araştırdığımız uygulamalarını tespit ettiğimiz sistemlerimiz var. Vatandaşımızın aracını girişe bıraktırsak bile vatandaşımızı alıp ücretsiz olarak istediği noktaya götürecek tatil beldelerinde olan araçlar gibi araçlar olacak. Gerektiğinde çocukları gezdirecek tren vari araçları oluşturacak çoluk çocuğumuza daha hoş bir vakit geçirecek ortam” dedi.

“BİR TARAFTA DOĞAL GÜZELLİKLERİ YAŞAYACAK, BİR TARAFTA DA HİZMET SUNUMLARI TEŞVİK EDİLECEK"

Gölpark’a gelen vatandaşların bir taraftan doğal güzellikleri yaşayacağını, bir taraftan da güzel dengeli hizmet sunumlarını teşvik edeceklerini belirten Yağcı, “Öbür taraftan da o huzuru, sükuneti yaşayacağı bir ortamı nasip olursa burada oluşturacağız. Yine biz aldık tabi bundan sonra Bilecik’in ortak değerleridir bu anlamda. Özel idaremiz, İl genel meclisimiz, Valiliğimiz diğer kurumlarımızla iş birliği içerisinde bugün gördüğünüz tanıtımlarını yapacağız. Turizm destinasyonlarında odak noktalarından birisi haline gelecek. Gelen ekipler amfi tiyatroda Bilecik’in oyunlarını, havalarını yansıtacak projeler programlar oluşacak. Burası önemli bir yer ama inşallah Bilecik’te diğer alanlar gibi piknik mesire alanı projelerimizde var. Böyle alanları da çoğaltacağız. Ben tekrar bu anlamda halkımıza daha iyi hizmet sunulması noktasında burayı bizde devreden il genel meclis üyelerimize, valiliğimize katkısı olan tüm arkadaşlarımıza il genel sekreterimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum" diye konuştu.

“EVCİL HAYVANLAR İÇİN KÜÇÜK BİR YER DÜŞÜNÜYORUZ”

Gölpark’ta evcil hayvanlarında içinde olduğu küçük bir şey düşündüğünü söyleyen Başkan Yağcı, “Çünkü buralarda şöyle bir şey, büyük çaplı projeler aynı zamanda devamında kokuyu da getiriyor. Buralar bir dinlenme alanı onlar çok arzu ediliyor. Buralarda atlı arabalar falan çok fazla izin vermedik bu zamana kadar. Bundan sonra da düşünmüyoruz yani bu şeyde. Ama küçük çaplı özellikle kümes hayvanları evcil hayvanlar olarak çocukların tanıması, dikkatini çekmesi amaçlı bir hayvanat bahçesi düşünüyoruz. Konaklama turizmi noktasında tabi yani ona ilişkin inşallah yapılan bir tesisimizin bir bölümü burada. Esas burada bizim onu gerçekleştirebilirsek zaman çerçevesi içerisinde bu yıl ve önümüzdeki yıl burası çadır konsepti konaklama turizmi noktasında bir projemiz var bizim. İnşallah onu gerçekleştirebilirsek 40 çadırdan, 400 çadıra kadar olabilecek bir otağ kültürünün oluştuğu bir konaklama projemiz var. Onu gerçekleştirebilirsek ileriye doğru projelerimizde ben şahsen burada büyük otellerin yapılması değil konsept olarak hani ev samimiyetinde ev konforu deniliyor ya bende otel konforunda bir geleneksel çadır oluşturma konusunda bir çalışmanın yapılmasından yanayım. Uzun gölde bungolaw tipi evler varsa burada da çadır belki dıştan çadır içerisinde günümüzün modern her şeyinin güzel şekilde karşılandığı 5 yıldızlı otel olmasa bile, 3-4 yıldızlı otel seviyesindeki hizmetlerin olduğu bir ortamı yapmamız lazım. Ama önce burada ışıklandırmayı iyi ayarlamamız lazım, alt yapıyı suyu iyi düzenlememiz lazım. Onu yaptıktan sonra diğer yatırımları da önümüzdeki günler içinde yapacağız” dedi.

“BURADAKİ EN BÜYÜK SORUN ARITMA SİSTEMİ”

Buradaki en büyük sorunlardan birisini de başlangıçta ihmal edilen bir arıtma sistemi olduğunu belirten Yağcı, “Tuvalet yapmak zor değil. Ama siz tuvaletin aktarabilecek kanalizasyon sistemini yapmadığımız zaman tuvalet yapmanın da bir anlamı kalmıyor. Onun için burada 2 bin kişiye, 3 bin kişiye paket arıtma sisteminin kurulması lazım. Onun içinde gerekli çalışmaları yapıp ondan sonra diğer sistemleri burada arıtılan suyu da bu çim sulaması için zaman içerisinde kullanılacak. Bu paket arıtma sisteminin burada tesisler falan olduktan sonra işleme girdikten sonra mutlaka olması lazım. Hep birlikte daha iyiye, daha güzele diyoruz. Her şey Bilecik için diyoruz. Gerçekten bazen şu algı oluşuyor, bu alınan yerler Selim Yağcı’nın özel mülkü olarak alınmıyor. Bu alınan şeylerden Bilecik Belediyesi olarak ta biz para kazanmak içinde almıyoruz. Şunu herkes biliyor. İl Genel meclisimizde biliyor. Buranın gelirinden çok gideri var. Çünkü halkımıza hizmet edilecek alanlar bu noktada ve bundan sonra gideri daha fazla olacak. Giderleri bunun içinde temizlik ve benzeri şeyler olmadığı halde giderleri vardı. Bundan sonra sektör daha da geliştik ki giderimiz daha fazla olacak ama biz halka hizmet için kurulan bir birimiz. Onun için varız. O düşünceyle Bilecik’te hemşerilerimize veya Bilecikimize çevreden dışarıdan gelen kardeşlerimize burada Bilecik’e layık, Bileciklilere layık hizmet sunabilmek için bu sorumluluk altına giriyoruz. Umarım ümit ediyorum ve inanıyorum ki gelecek zaman dilimi içerisinde birçok hemşerimiz bugün karşı çıkanlar dahi iyi ki Belediye almış bak bunlar daha güzel yapılıyor ve denetleniyor noktasında kanaat oluşturacak bir çalışma temposunu ve tarzını ortaya koyarız. Onun için bu işleri siyaset gözlüğüyle veya tek taraflı bir gözlükle bakmamak için lazım. Buralar bizim ortak değerimiz. Allah’a çok şükürler olsun ki, doğduğum yetiştiğim bu topraklara Bilecik’te hiç kimseye nasip olmayacak şekilde hizmet verme fırsatı buldum ve bu fırsatı da en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyorum ve mümkün olduğunca gelecek nesillerimize günümüzden selam götürecek eserleri ortaya koymaya çalışıyoruz” dedi.