Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan “Bayrağımın Gölgesinde” adlı oyun izleyenleri duygulandırdı.

Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi’nde Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu Tiyatro Kulübü tarafından şiir dinletisi ve tiyatro gösterisi yapıldı. Programda Zehra Ahsen Balık adlı öğrenci Sakarya Türküsü adlı şiiri, Yasin Özen adlı öğrenci de Türkiyem adlı şiiri seslendirdi. Büyük beğeni ile izlenen şiirlerin ardından okulun Tiyatro Kulübü tarafından ‘Bayrağın Gölgesinde’ adlı oyun sahnelendi. Profesyonel oyuncuları aratmayan öğrenciler, oyun sonunda uzun süre ayakta alkışlandı. Yoğun ilgi gören oyunda 18 Mart Çanakkale Destanı anlatıldı.

Oyununun sonunda sahneye gelen Belediye Başkan Yardımcısı Hayrettin Eldemir tüm öğrencileri tebrik ederek, “Gençler mesajı verdi. Başkan Bey de aramızda olacaktı ama başka bir yerde gelecek için mesaj vermekte. Söylenecek çok söz yok aslında. Gençler söylenecek tüm sözleri söyledi. Rabbim bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın. Bu akşam tiyatroda olan gençler sayesinde gelecekle ilgili umutlandık” dedi.

Gençlere başarılarının devamını dileyen Eldemir, oyunda komutan karakterini başarıyla canlandıran Emiralp San’a plaket takdim etti.

Programı Bozüyük Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Kılıç, Belediye Başkan Yardımcısı Hayrettin Eldemir, Bilecik Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. M. Burak Öztop, Bilecik Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. S. Kadir Keskin, Okul Müdürü Murat Gümüş, belediye meclis üyeleri, programda görev alan öğrencilerin aileleri ve yakınları izledi.