Bilecik 1. Amatör Küme 11. hafta sonunda 1308 Osmaneli Belediyespor’u yenen İl Özel İdare Spor yeni lider oldu.

Bilecik Edebali Stadyumunda oynanan ve maça lider olarak çıkan 1308 Osmaneli Belediyespor, İl Özel İdare Spora 2-1 yenilerek liderlik koltuğunu kaptırdı. Maça dengeli başlayan her iki takım oyuncular karşılıklı ataklar ile birbirlerine üstünlük kurmaya çalıştılar. Maçın 12’inci dakikasında sağ taraftar yapılan orta Miraç İbrahim Kiraz güzel bir kafa vuruşu ile topu filelere gönderdi. Bu gol sonrası İl Özel İdare Spor durumu 1-0 getirdi. Bu gol sonrası 1308 Osmaneli Belediyespor durumu eşitlemek için sayısı pozisyona girdi ama bir türlü golü bulamadı. Maçın 43’üncü dakikasında Miraç İbrahim Kiraz attığı gol ile durumu 2-0 getirdi. Bu gol sonrası başka gol olmakken ilk yarı 2-0 sona erdi. İkinci yarıya etkili başlayan 1308 Osmaneli Belediyespor maçın 50’inci dakikasında Şenol Çetin ile bulduğu gol ile durumu 2-1 getirdi. Bu gol sonrası ataklarına devam ettiren 1308 Osmaneli Belediyespor bu atakları sonucu yansıtamayınca müsabaka 2-1 İl Özel İdare Spor üstünlüğü ile bitti. Aldığı 3 puan ile puanını 25 çıkarak İl Özel İdaresi averaj ile lider durumu geldi. 1308 Osmaneli Belediyespor ise; 22 puanda kalırken 3’üncü sıraya geriledi. Maç öncesi Bilecik İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant her iki soyunma odasını ziyaret ederken, futbolculara baklava ikramı yaptı.

Maç sonu maçın maçı değerlendiren İl Özel İdare Spor antrenörü Hasan Kol, zorlu bir müsabakaya çıktıklarını belirterek, “Bu maçı kazanarak lider olduk. Bunun için çok sevinçliyiz. Futbolcu kardeşlerimi canı gönülden kutluyorum. Bugün maçı izlemeye gelen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant beye teşekkür ederim. Futbolcularının moral durumu çok iyi önümüzdeki 3 maçı da kazanarak devreyi lider olarak kapatmayı planlıyoruz” dedi.

Müsabakayı Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Nusret Tosun, Futbol İl Temsilcisi Engin Toku, Osmaneli Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Kaba, Bilecik İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant ve spor sever seyirciler izledi.