Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Pakistan’ın Kuzeybatısındaki Peşaver kentinde gerçekleştirilen okul saldırısına ilişkin kınama mesaj yayımladı.

Pakistan’da gerçekleştirilen üzücü olayda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Pakistan halkına başsağlığı dileklerini ileten Yağcı, mesajında şunları kaydetti:

"Pakistan’ın Peşaver kentinde silahlı kişiler bir okuldaki 148 masum çocuk ve öğretmenin öldürülmesi ile 150 öğrencinin yaralanması, bizlerde büyük bir üzüntü meydana getirdi. Sabah saatlerinde başlayan çirkin saldırı, tüm Türkiye halkını da derin bir üzüntüye sevk etmiştir ve bu anlamda ülkemizde bir günlük yas ilan edilip, bayraklar yarıya indirilmiştir. Özellikle de masum çocuk ve değerli öğretmenlere yapılan bu tür çirkin saldırılar başta olmak üzere insan canına mal olan hiçbir terörist saldırının haklı bir yönü olamayacağını belirtmek isteriz. Kardeş ülke Pakistan’ın huzur ve güvenliğini bozmayı amaçlayan bu çirkin saldırıyı kınıyor, Pakistanlı kardeşlerimize Cenabı Haktan sabırlar vermesini niyaz ediyoruz."