Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve 2014-2015 eğitim Ööretim yılında yapılması gereken çalışmaların değerlendirildiği “İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu” toplantısı Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında yapıldı.

Bilecik İl Özel İdaresi toplantı salonunda yapılan toplantıya, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir’in yanı sıra, Vali Yardımcısı Mustafa Güney, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, kurum müdürleri, sendika temsilcileri, okul müdürleri ve öğrenci temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, eğitimcilere emanet edilen çocuklarla ilgili sorumluluğun önemine vurgu yaptı. Nayir, "Bu sorumluluk bizim yarına duyduğumuz sorumluluk, geleceğimize duyduğumuz sorumluluktur. Çocuklarımızın başarısından sorumluyuz, çocuklarımızın can güvenliğinden sorumluyuz, çocuklarımızın ruh sağlığından sorumluyuz. Bu kadar ağır bir sorumluluk ta yalnızca eğitim camiamızca çözülebilecek bir sorumluluk değil” dedi.

“İKİLİ ÖĞRETİM ARZU ETTİĞİMİZ ŞEY DEĞİL”

Konuşmasının devamında, felsefelerinin tekli öğretim olduğunu, ikili öğretim arzu ettikleri bir şey olmadığını söyleyen Vali Nayir konuşmasını şöyle devam etti.

“Sabahın erkeninde öğrencileri almak, akşamın da geç vaktinde öğrencileri bırakmak bizim arzu ettiğimiz durum değil. Ama bu sosyal sorumluluk çerçevesinde yaptırılan bu performans denetimlerinde eğer olumsuz sonuçlar çıkarsa da bundan başka da umudumuz yok. Bu raporlar gelmeye devam ediyor. Bize ilk gelen raporların gereğini yaptık. Bundan sonrakilerde de aynı şekilde eğer olumsuz gelenler varsa ikili öğretim veya elimizde boş bulunan yerleri eğer kullanımı çok zarari değilse spor alanları ile bölünerek okul yapılması şeklinde bir çalışmayla öncelikli olarak başlatmış bulunuyoruz. Bu program önemli bir program sene başında ve sene sonunda yapmış olduğumuz çalışma öğrencilerimizin başarısını, eğitimin başarısını bire bir etkileyecek bir program. Katılımdaki geniş yelpazede sorumluluğu herkesin paylaşması gerektiğini gösteren bir program."

OKUL GÜVENLİĞİ ÖNLEMLERİ

Bilecik İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru ise konuşmasında; okul güvenliğiyle ilgili aldıkları tedbirlerden ve önerilerden bahsetti. Amaçlarının, tüm okullarda güvenli ortamların oluşturulması, özellikle muhtemel şiddetlere karşı çocukların korunması, uyuşturucu ve uçucu madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklar hakkında bilgilendirmelerin yapılması olduğunu söyleyen Özüdoğru, "Okul giriş ve çıkış saatlerinde servis güzergahlarında trafik yönünden denetimlerin sağlanması ve meydana gelen asayişe münhasır olan olayların önlenmesi amacıyla tedbirler almaktır. Bunların yanında öğrencilerimizin ÇOGEP projesi gibi projelerimiz kapsamında toplumda özellikle çocuklarımızın suça karışmaması ve suçtan uzak durması için sosyal, kültürel ve ekonomik dışlanmaya maruz kalmış çocuk ve gençlerin psikolojik sosyal gelişimlerini olumsuz etkileyebilecek olası suça karışma madde kullanımı, okul eğitimini bırakma ve benzeri tutum ve davranışlardan uzak tutmak, kişisel gelişimlerine destek olmak, Sosyal ve toplumsal hayata katılımlarını sağlamak amacıyla koruyucu ve önleyici tedbirlerimiz de bulunmaktadır” dedi.

ÜLKEMİZİN GELECEĞİNİ İLGİLENDİREN MESELE

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan ise; 5-6 yıla aşkın bir süredir Bilecik’te görev yaptığını belirterek, “Pek çok komisyon, pek çok toplantılara katıldım. Ama gerek mesleğimiz itibariyle, gerek ilgilendiğimiz konu itibariyle belki de bizim hayatımızdaki en önemli komisyonun bu olduğu kanaatindeyim. Çünkü doğrudan doğruya hem proje anlamda bizim, hem ülkemizin geleceğini ilgilendiren mesele. Hep söylüyoruz çekinmeden canlarımızı feda edeceğimiz varlıklarımız çocuklarımız. Çocuklarımıza sizlerin büyük gayretiyle, desteğiyle güvenli bir şekilde eğitim- öğretim hayatına devam ediyor, ama tehditleri de çok fazla. Hayatın tehditleri de çok fazla onları da gündeme getiriyor ilgili arkadaşlarımız ve dairelerimiz sorumluluklarını bu anlamda hakikaten gıpta eder derecede yerlerine getiriyorlar. Bu komisyon toplantısında emekle özellikle fiziki anlamda alınması mümkün olan birçok tedbirin alındığını gördük. Galiba işin bir de terbiye boyutu var onu da mutlaka öğretmenlerimiz çok iyi yerine getiriyorlardır. Onunla ilgili de mutlaka bir şeyler düşünmemiz lazım. İster adab-ı mahşere deyin, ister kültür deyin çünkü biz sizin neslinizi üniversitede devir alıyoruz. Alttan gelen gençlerimiz de birlikte yaşamayı keyifli hale getirecek değerler itibariyle gün geçtikçe sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Oralara inmemiz lazım, müşterek projeler yapmamız lazım. Benim bugünkü konum ondan ziyade yine modern hayatın başımıza musallat ettiği 20-30 senedir başımıza musallat ettiği bir başka genel rahatsızlık hiperaktive ve dikkat eksikliği. Bu konuda benim bizzat tecrübelerim var” dedi.

Konuşmaları ardından “İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu” toplantısı sona erdi.