Bilecik’te beklenen ve akşam saatlerinde karla karışık yağmur şeklinde başlayan yağış, gece saatlerinde kara dönüştü. Zaman zaman etkisini artıran kar yağışı gece boyunca devam etti.

Kar yağışı, kent merkezini beyaza bürüdü. Şehrin üst yamaçlarında kar kalınlığı 5 santimetrenin üzerine çıktı. Kar yağışı sırasında kartpostallık görüntüler oluştu. Bütün gece saatlerinde Bilecik’in yüksek kesimlerinde kar etkisini artırarak sürdürdü. Etkili olan kar nedeniyle, çevre binaların çatıları ve park halindeki araçların üstü karla kaplanarak bembeyaz oldu. Lapa lapa yağan kar yağışı nedeniyle, hava sıcaklığında da, hissedilir derecede düşüş yaşandı. Vatandaşlar da kar yağışı altında yürümekte zorluk çekti. Kar yağışı durumuna duruma en çok çocuklar ve çiftçiler sevindi. Sabah iş yerlerine gitmek için yola çıkacak olanlar araçlarının üzerindeki karları temizledi. Meteoroloji Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, gün boyunca kar yağışı aralıklarla ve önümüzdeki günlerde de devam edeceği kaydedildi.

Trafiğe çıkan sürücüleri, gerekli malzemeleri bulundurma ve dikkatli olmaları yönünde uyaran emniyet görevlileri, güvenli bir sürüş için araçlarda bulundurmaları gereken zincir, takoz, çekme halatı gibi malzemeleri eksiksiz olarak bulundurması gerektiği ve don ve buzlanma olaylarına karşı sürücülerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.