Bilecikspor Başkanı İsmail Cinoğlu, bu hafta sonu oynanacak şampiyonluk maçı öncesi taraftarlara ‘sağduyu’ çağrısında bulunarak, “Herkesi şiddet ve daha kötü şeyler beklediği bir maçı şölene çevirerek, birliğimizi, beraberliğimizi göstereceğiz” dedi.

Bilecik 1. Amatör ligde 25’inci hafta sonunda 65 puanla lider olan Bilecikspor, son hafta 64 punala ikinci yer alan 1308 Osmaneli Belediye Spor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Son haftada şampiyonun belli olacağı maç öncesi açıklama yapan Bilecikspor Başkanı İsmail Cinoğlu, “Bilecikspor Kulübü olarak görev aldığımız 2 yıl içerisinde giriş, gelişme ve sonuç bölümü diye bir taahhüt de bulunmuştuk. Girişi yaptık, gelişmeyi geçen sene gösterdik. Bu sene de dedik ki, namağlup olarak son haftaya kadar gelerek sonuca gitmeye hedefliyoruz. Amacımız namağlup olarak bu ligi bitirmektik. Ama tabi ki enteresandır belki yıllardır ilk defa bir Bilecikspor’la Osmaneli’nin mücadelesine sahne olacak iki takımda çok başarılı bir sezon geçirdi. Biz 2 beraberlik ve 22 galibiyetle ligin şuanda lideriyiz. Tabi ki liderlik avantajımız Osmaneli ’ye gideceğiz. Burada bu lig içerisinde çok zor mücadelelerimiz geçti. Futbol artık kolay bir şey değil. Çok da kalite farkı olmadığı için futbolcular arasında sadece tecrübeniz ve kaliteniz ön plana çıktığı süre içerisinde burada bir adım öne çıkarak işi götürmeye çalışıyorsunuz. Bizde bu süreci futbol takımımızı devre arasında güçlendirerek belki de tarihte futbol tarihinde az rastlanacak şekilde gruplara baktığımızda namağlup olarak lige devam eden bir takım yok. Umarım Osmaneli’nde ki maçta da bunu devam ettirerek Play- Off maçına kulübümüzü hazırlamak istiyoruz. Bilecikspor başarılı mı sonuç ortada. Bilecikspor olarak biz başarımızı yaptık, gerçekleştirdik. Futbolcu arkadaşlarımla, yönetici arkadaşlarımla beraber bir süreci tamamladık. Ben hedefçi bir insandım, hedefi koyan bir insanım. Bu hedefi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. En azından son maçta sonuç ne olursa olsun ben bu işi hakkıyla yaptığımızı düşünüyorum. İnşallah iyi geçer” dedi.

“Her Osmaneli maçından önce artık bu kelimeyi kullanmaya çok utanıyorum”

Bilecik ve Osmaneli takımları arasında yaşanan gerginlikleri değinen Cinoğlu, “Ben her Osmaneli maçından önce artık bu kelimeyi kullanmaya çok utanıyorum. Osmaneli bizim kardeş bir kulübümüz, ilçemiz. Futbola emek veren bir yönetimi bir başkanları var. Bu hale neden geldi onu da bilmiyorum. Nerede eksik yaptık gerçekten sorsanız ben de onun cevabı ve karşılığı yok. Ama futbol rekabet işi. Ben Osmaneli taraftarlarına buradan bütün sevgi saygılarımı camiamız olarak birliğimizi, beraberliğimizi göstereceğimiz herkesi şiddet ve daha kötü şeyler beklediği bir maçı şölene çevirmek istediğimizi iletmek istiyorum. Biz Bilecikspor kulübü olarak taraftar olarak, camia olarak 4-5 otobüs civarında ve sayısız arabayla gideceğimizi düşünüyorum. Burada hep beraber aynı tribünleri paylaşarak, oturarak galibiyette birbirimize sarılarak, mağlubiyette tebrik ederek o stattan çıkmak istiyoruz. Umarım inşallah dediğimiz gibi olur. Bilecikspor-Osmaneli maçı insanların kafasında canlandırdığı kötü senaryolarla değil, tarihe geçecek bir şölen havasına geçer ki şunu söylemek istiyorum. Belki de Bilecikspor tarihinde belki 20-30 yıldır böyle rekabete dayalı bir maç oynamayacaktır. Bir daha da beklide gelmeyecektir. O yüzden bunu futbola bir kara leke olarak değil, çoluğumuza, çocuğumuza gençlerimize hala bu rekabetlerin var olduğunu gösterecek şekilde birlik olmasını temenni ediyorum” dedi.

“Hakem arkadaşlarımıza güvenimiz tam”

Maçı yönetecek hakemlere de çağrıda bulunan Cinoğlu, “Ben hakemlerimizin de bir insan olduğunu düşünüyorum. Onlar bizim kardeşlerimiz. Ben şimdi hakemlerinde şartlarının hiç uygun olmadığını, bu işi çok özveriyle yaptıklarını maddi beklentiler dışında ceplerinden para harcayarak o kurumu ayakta tuttuklarını görüyorum. Bunu da hakem kurulu başkanıyla da istişare ederken görüyorum. Bu hakem arkadaşlarımıza güvenimiz tam. Ama şunu söylemeye çalışıyorum. Bilecikspor kulübüyle oynanan maçlarda Bilecikpsor’u kolladınız, Bilecikpsor il baskılarını kafalarından çıkarmaları gerekir. Neyse onu görünce çalmaları gerekir. Yani Bilecikspr baskısı hakemleri çok derin etkiliyor. Hangi kulüp olursa olsun karşımızda o kulübü kafasında sadece Bilecikspor’u kolluyormuş havası düşüncesiyle olumsuz kararlar veriyor. Ben bu maçta hakem olacak veya burada atacak kardeşlerime Bilecikspor il hakimi değil, tarafsız neyi çalıyorsa onu görmek istiyorum. Bilecikspor’dan dolayı etkilenirse bizim başımız yanar. Biz o yüzden kim çıkarsa çıksın, takımımıza güvendiğimiz gibi hakemlerimize de hakem camiasına da verdikleri lig boyunca hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ama bu maçta da ne Osmaneli, ne Bilecikspor’un hakkını yemeyecek şekilde profesyonel bir yönetimi göstermelerini rica ediyorum” dedi.

“Osmaneli’ndeki maçı kara bir leke değil, şölen oluşturan iki takım olarak alınmak istiyoruz”

Bilecik Başkanı İsmail Cinoğlu son olarak takımda cezalı olmadığı santrfor Mustafa Bingöl’ün hafifi bir sakatlığı bulunduğu söyledi. Takımın sezon başından beri iyi bir mücadele içerisinde olduğunu anlatan Cinoğlu sözlerine şöyle tamamladı.

“Maça hazırlamış durumdayız. Amacımız orada bir beraberlik mücadelesi değil, namağlup gittiğimiz yerden galibiyetle dönmek istiyoruz. O gücümüzde var. Onu da başaracak güçteyiz. Arkadaşlar yönetim takım taraftar ve şehir olarak bu maça konsantre olmuş durumdayız. İnşallah istediğimiz gibi geçecektir. Son bir çağrım artık son yıllarda sosyal medyada da görüyoruz. Belekoma Tayfa, Lise Belekoma, UNİ 11 üniversite grubu veya şehirdeki esnaf ve taraftarlarımızdan sporu seven arkadaşlarımızdan bu maça ilgi göstermelerini istiyorum. Uzun yıllardan sonra Bilecikspor’un şampiyonluğa bir adım kaldığı noktada bir daha böyle bir lig yaşamayabiliriz. Tabi ki Bilecikspor her zaman şampiyonluğa oynar ama bu tamamen artık ayağımıza ve kontrolü tamamen bizde olan bir maç. Bir daha son olarak buradan sağduyu çağrısı yapıyorum. Osmaneli’ndeki maçı kara bir leke değil, gençlere arkadaşlarımıza, çoluğumuza çocuğumuza bu şöleni oluşturan iki takım olarak alınmak istiyoruz.”