Bilecikspor Başkanı İsmail Cinoğlu, eski kulüp binasının 1’inci katının İl Özel İdaresi tarafından sembolik bir rakama Bilecikspor’a tekrar kiralandığını belirtti.

Konu hakkında bilgi veren Başkan Cinoğlu, dün Bilecikspor için uzun zamandır mücadelesini verdikleri ve müracaat yaptıkları tesisler konusunda bir sonuca vardıklarını söyledi. Bu sürecin Bilecik İl Encümen kararıyla ihaleye çıktığını belirten Cinoğlu, "Dün itibariyle aylık 50 TL gibi bir sembolik rakamla sayın Valimizin başkanlığında toplanan ve İl Genel Meclis üyeleri, İl Encümen üyeleri, İl Genel Meclis Başkanının da bulunduğu toplantı sonuçlanmış bulundu. Bilecikspor aldığımız günden beri söz verdiğimiz şekilde öncelikle borçların temizlenmesi. Sportif başarı hiç bir zaman ön planda tutmadık. Zaten bu sene için öyle bir programımızda yoktu. Ama bu süreci tesisleşme vergi dairesi ve sigortayla ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Onu da temizleyerek 1 veya 2 yıl içerisinde tertemiz sıfır noktada hatasız, borçsuz, dertsiz bir Bilecikspor hedeflemiştik. Burada insanlar samimi olduğumuzu gün geçtikçe anladığı müddetçe destekler yağmaya başlıyor. Tabi bizim büyük paralarla, büyük bütçelerle işimiz yok çünkü rakamlarla bir kulüp yönetme. Burada da spor kulübü var. İleri ki başarılar kendiliğinden nasıl gelişirse biz o sürecin takipçisi olacağız. Ama ben yine söylüyorum Bilecik halkına; sportif başarı ile ilgili zamanımız var, bugün şampiyon olabilirsiniz bu kolay. Ama bugün bulunduğunuz tesisin masasını icrayla aldıktan sonra devlet federasyon gelirlerine veya mevcut gelirlere el koyduktan sonra böyle bir saadet olmaz. Biz öncelikle borç ve tesisleşme noktasını bu konuda son güne kadar takipçisi olarak çözmeye çalışacağız” dedi.

“BİZ ÖNCELİKLE İNSANLARA BİLECİKSPOR’U SEVDİRMEYE ÇALIŞIYOR”

Öncelikle insanlara Bilecikspor’u sevdirmeye çalıştıklarını ifade eden Cinoğlu, “Yıpranmış bir kulüp. İnsanlar çok ön yargıyla bakıyor, amansız ve şuursuzca yıllar geçti. İnsanların üzerinden siyasi ve manevi yönden problemli olarak girildi. Biz öncelikle bunları tek tek atarak yeni doğmuş bir çocuk olarak görüyoruz. Şuanda sevdirmeye çalışıyoruz. Sportif başarı zamanla gelecektir. Bizler ligin son haftasına kadar Bilecikspor her zaman iddialı bir kulüptür. Bugün 9 puanlık bir fark var. Sportif başarı hiç olmayacak desek de sporcularımız onu dinlemiyor. Elinden ne geliyorsa profesyonel bir şekilde bizden aldıkları sinerjiyi yansıtmaya çalışıyor çocuklar. Yani sonuçta bir noktada güç birliği yapılarak o gücü şehirde kullanmak lazım” diye konuştu.

“DEVRE ARASINDA ANLAŞTIĞIMIZ 5 TANE ARKADAŞIMIZ VAR”

Cinoğlu, şuanda 5 futbolcuyla anlaştıklarını da kaydederek, “Lider ve ikinci sırasındaki takımların bir bay maçları var ve fark 9 puan bizimle. Zaten biz 13 kişiyle zor lisans yaptık. Bizim şuan yedek kalecimiz bile yok. Biz bu devre arasını sabırsızlıkla beklerken de 16 puan bu içeride de 2 tane oynadık. 22-23 puanla ligi bitiririz. Bu bile çok büyük bir başarı. Ben düşmeme noktasında en azından bu seneyi geçiririz derken çocuklar benden daha hızlı davrandı. 18 hafta kadar uzun bir süreç var. Çok şeyler olabilir. Yine söylüyorum, olur olmaz diye de bir derdimiz yok. Ben öncelikle sessiz sakin, dertsiz borçsuz bir Bilecikspor’dan yanayım. Başarı için kimseye söz verilmesin. Başarı içinde böyle bir beklenti içine girilmesin. Çünkü öncelikle var olmak lazım. Var olmak içinde başarı yapılanmadan geçer. Bu yapılanmayı başarırsak bize bunun için sorgu sual gelmeye başlar. Ama bunları konuşurken lay lay yapmaya da çıkmıyoruz. Takım ruhuyla çocuklar çıkıyorlar. Sabah kahvaltıları, akşam yemekleri bizim kendi sporcu arkadaşlarımız, iş adamı dostlarımız, siyasilerden inanılmaz bir destek çıkıyor. Ben böyle tahmin etmiyordum. Adımızı da koyduk yönetici arkadaşlarla beraber bu süreci değerlendireceğiz. Ama başarı gelirse de yok demeyiz” şeklinde konuştu.

“12 HAFTADIR YEDEK KALECİSİZ MAÇA ÇIKIYORUZ”

Bilecikspor’un 13 lisanslı futbolcusu ile bu lige katıldığına değinen Cinoğlu,“Hayat risklerle dolu, bazen kumar oynamak gerekir. Şuana kadar kalecimiz hiç sakatlanmadı veya kırmızı kart görme olmadı, Tabi ki de olmayacak anlamına gelmez. Bugün Söğütspor’un iki tane kalecisi vardı. Üçüncü kaleciyi organize etmeye çalıştılar. Biz şuanda 2-3 hafta içerisinde böyle bir sıkıntı yaşamazsak Allah’ın takdiri diyeceğiz. Sıkıntı yaşarsak da oyuncu olur veya filiz lisanstan ilkokul olur, ortaokul olur, üniversite olur, çok acil filiz lisanslar çıkabiliyor” ifadelerini kullandı.

“YILBAŞI TAKVİM GELİRLER İLE FUTBOLCULARA HARÇLIK DAĞITACAĞIZ”

Yılbaşı takvimleri yaptıklarını da anlatan Cinoğlu, şöyle devam etti:

“Sanayicilerle, esnaf arkadaşlarla yaklaşık bin 2 bin civarında baskıya girecek. Talepte var, telefon açtığımız arkadaşlar da Bilecikspor’a destek anlamında bizi kırmıyorlar. Şuanda yılbaşı takvim projemiz bitmek üzere. Çocuklara bir miktar yılbaşı harçlığı dağıtacağız. Şuana kadar kendi gücüm yettiğince ufak tefek kaynaklarla hallediyoruz. Bu takvimlerden gelecek gelirle de çocuklara birer miktar harçlık vererek onların da hevesini veya yaptığı işten zevk almasını yakalamaya çalışıyoruz. İnsanlar inandıkça bu işler daha kolay olacak diye umut ediyorum. Bilecik’te Bilecikspor’u bilinç altında da olsa sevmeyen kimse yok. Biz reklam için gelmedik, siyaset için gelmedik. Paspas olmuş 24 saat içerisinde tamamen yok olan bir kulübü kadavradan canlandırmaya çalışıyoruz. Cenazeyi kaldırmaya geldik, şuanda ona can veriyoruz. Sporcular benden daha çok profesyonelce davrandılar. İnanılmaz özveri gösteriyorlar. Sıfır hatasız bir kulüp olmasını istiyoruz.”