Bilecik’te, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde "Beslenme Dostu Okullar" adlı proje kapsamında sertifika alamaya hak edenlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Bilecik Bilim ve Sanat Merkezinde, Milli Eğitim Bakanlığınca okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenim gören öğrencilerin sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında teşvik edilmesi, bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğindeki proje kapsamında sertifika alamaya hak edenlere sertifikaları verildi. "Beslenme Dostu Okullar" adlı proje kapsamına göre 2013-2014 eğitim-öğretim yılında başvuru yapan 30 okul Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan komisyon tarafından değerlendirilmiş ve il genelinde 9 okul beslenme dostu okul sertifikası almaya hak kazandı.

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, öğrencilerin gelişimlerini olumlu yönde etkileyecek olan projelerin uygulanmasının önem arz ettiğini, obezitenin çağın en önemli hastalıklarından biri olması sebebiyle projeye katılan okul sayısının da artması gerektiğini belirtti.

Konuşmanın ardından sertifika almaya hak eden okullara sertifikaları verildi.

Düzenlenen etkinliğe, Bilecik Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk ve kurum müdürleri katıldı.