Bilecik’in Bozöyük ilçesine bağlı olan Erikli Köyü’nde adeta mantar bereketi yaşandığı, son 50-60 yılın en fazla mantarı bu sene elde edildiği bildirildi.

Mantar bereketi turizme de yansıdı. Tarihi geçmişinin yanı sıra doğal güzellikleriyle de turistlerin ilgisini çeken Bilecik’te Mantar Safari Turizmi hız kazandı. Her gün onlarca insan bölgede mantar safarisine çıkıyor. Yörede “Melki Mantarı” olarak bilinen ve çok lezzetli olduğu için oldukça rağbet gören Bilecik mantarının namı komşu illere kadar yayılmış durumda.

Bozöyük Kırsal Turizm ve Mantar Safari Sorumlusu Hasan Basri Buz, Bilecik merkezinin yanı sıra özelikle Bursa ve Eskişehir’den günde yaklaşık 500-600 kişinin bu bölgeye mantar toplamak için geldiğini belirtti. Bölgenin mantar safarisi için önemli olduğunun altını çizen Buz, bundan ötürü Trekking ve Mantar Safari tur programları hazırladıklarını belirtti. Hazırladıkları tur programlarını ve bölgeyi tanıtmak için tur operatörlerini de bölgeye davet ettiklerini söyleyen Buz, “Bu sene çıkan mantarın çok olması hazırlamış olduğumuz Mantar Safari turlarını da hızlandırmış oldu. Bölgede çıkan mantarın çok lezzetli olması, başta Bursa ve Eskişehir olmak üzere yakındaki illerden mantar tutkunlarının Bilecik’e ilgisini artırdı. Bu durumun tur şirketlerinin bölgeye olan ilgisini de arttıracağını düşünüyorum” dedi.

Bölgede oldukça meşhur olan ve lezzetinden ötürü çok sevilen Melki Mantarı, Mantar Safari turizmini canlandırmasının yanı sıra, köylülere de ek gelir imkanı sağlıyor. Ayrıca bölgede günde bir tona yakın mantar satışı yapıldığı belirtildi.