Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Bilinçli Çocuk Güvenli Gençlik” projesi kapsamında öğrenci velilerine yönelik seminer düzenlendi.

Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen seminer, Uzman Psikolog Özkan Şenol tarafından çocuklarda ders ve dikkat sorunları, özgüven eksikliği ve sınav heyecanı, aile içi iletişim, çocuk eğitimi, çocuklarda gelişim evreleri, çocuklarda görülen davranış bozuklukları ve çözüm önerileri, çocuk eğitiminde temel esaslar gibi konular hakkında velileri bilgilendirildi. Verdiği seminerde, 14 yıldır bu işle uğraştığını ve 64 il dolaştığını belirten Uzman Psikolog Özkan Şenol, "çocuk sahibi olmak kolaydır, çocuğuna sahip olmak zordur. Çocuklarda en büyük sorunlardan birisi depresyon. Çocuklarda ve ergenlerde en çok üzerinde durduğumuz konu depresyondur. Fakat depresyon ile özgüven eksikliği çok karıştırılıyor. Tıpkı bir panik atak hastasıyla kalp krizinin karıştırılması gibi” dedi.

“ÇALIŞAN ANNE VE BABALAR GENELDE ÇOCUKLARA SEVGİSİNİ PARA İLE GÖSTERİR”

Çalışan anne veya babalar genelde çocuklara sevgisini parayla gösterdiklerini belirten Uzman Psikolog Özkan Şenol, “Genelde çocuklara oyuncaklar alınır bunları yapmayalım. Çocuklarınıza olduğu kadar vakit ayırın. Unutmayın dizisinden vazgeçmeyen, dizindekinden vazgeçer. Çocuklarınızı yüzme havuzlarına gönderin. Hiç kimseyle kıyaslama yapmayın. Kıyaslama yapıldığı müddetçe çocuklarda öz güven eksikliği ortaya çıkıyor. Mesela çocukların anneye bağımlılığı, bu yetiştirilme tarzından kaynaklanıyor” dedi.

Konuşmanın ardından Uzman Psikolog Özkan Şenol, kendi yazdığı kitabını sevenlerine imzaladı ve etkinlik sona erdi. Seminere, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk, İl Emniyet Müdürlüğünde görevli Şube Müdürleri, Bilecik İl Milli Eğitim Şube Müdürleri ve az sayıda vatandaş katıldı.