Bilecik Bozüyük Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından 3 Aralık Engelliler Günü nedeniyle bir eğlence programı düzenlendi.

Akıl oyunları ve mangala turnuvasının da düzenlendiği programda engelli bireyler ve aileleri doyasıya eğlendi. Programda konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yürükçü, yerel yönetim olarak her zaman engelli bireylerin yanlarında olduklarını söyledi. Yürükçü ayrıca, "Öncelikle sizlerin her zaman yanınızda olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum. Hayatınız boyunca engellerin aşılması noktasında yanı başınızda dimdik duran sevgili annelerimizden Allah razı olsun diyorum. Çünkü bu iş sabır işidir ve çok büyük fedakarlıklar ister. Nasıl yaşayacağımız, yarın kimin ne şekilde bir durumla karşılaşacağı belli olmaz. Bugün sağlamda olsak, yarın engelli olma durumlarımız da oluşabilecektir. Engelli bireylerimize destek olmak bizim belediye olarak en çok önem verdiğimiz görevlerimiz arasında yer almaktadır. Bu kapsamda göreve geldiğimiz günden bugüne sizler için birçok projeler gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye de devam edeceğiz. Bizler yerel yönetim olarak sizlerle el ele omuz omuza çalışmaya gayret edeceğiz. Sizlerle birlikte hareket ederek hayatınızda ki engelleri aşmak ve hayatınızda kolaylıklar sağlamak için çaba sarf ediyoruz. Bu bağlamda en kısa sürede engelli koordinasyon merkezimizi açmaya çalışacağız. Bugün olduğu gibi yarında yanınızda olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum. Hepinizin engelliler gününü bir kez daha kutluyorum" dedi.

Engelliler Derneği Başkanı İsmail Çelik ise, "Öncelikle Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’nın bizlere bakış açısı ve duyarlılığı, bizleri engelli bireylerimiz adına daha fazla çalışma yapmak için tetiklemektedir. Ben 35 yıldır tekerlekli sandalyede oturan bir engelli bireyim. Bizler için şükür, azim ve sabır etmek çok önemlidir. Belirlediğimiz hedeflerde karşılaştığımız engel ve başarısızlıklar sizleri yıldırmasın. Engelli kardeşlerimize özellikle ailelerinden destek toplumumuzdan duyarlılık istiyorum. Ben sağlam vatandaşlarımızın da bu salonda yerlerini almalarını isterdim ama inşallah ilerleyen etkinliklerimizde bunu da başaracağız" diye konuştu.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Celalettin Tospatlı, engelli bireylere pozitif bir ayrımcılıklarının olduğunu söyledi. Tospatlı, "Halk Eğitim Merkezi olarak engelli bireylerimize pozitif bir ayrımcılığımız var. Bir kişi dahi olsa evinde hizmet vermekte gerekse bu konuda elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yürükçü tarafından Engelliler Derneği Başkanı İsmail Çelik’e günün anısına plaket takdim edildi. Derneği Başkanı İsmail Çelik de Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yürükçü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Celalettin Tospatlı’ya çiçek takdim etti.

Programın ardından protokol mensuplarının katılımıyla mangala turnuvasına start verildi. Turnuva sonrasında engelli bireyler ve aileleri müzik eşliğinde doyasıya eğlendi.