Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Kent Konseyi Yürütme Kurulu ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantı, Konsey Başkanı Muzaffer Tekelioğlu’nun açılış konuşması ile başladı. Kent Konseyinin Bozüyük adına önemli çalışmalar yapmak için yola çıktığını belirten Tekelioğlu, hep birlikte ilçe adına güzel çalışmalara imza atılacağını söyledi. Eğitimci Yazar Muzaffer Tekelioğlu, "Kent Konseyinin amacı, kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme katılım ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmek amacıyla çalışmalar yürütmektir" dedi.

Daha sonra Kent Konseyi Yürütme Kurulunda görev dağılımı yapıldı. Yürütme Kurulu üyelerinin tamamının katıldığı toplantıda ilk olarak başkan vekilliği seçimi yapıldı. Yönetmelik gereği kurulun en yaşlı üyeleri olan İsmail Çelik ve Kahri İnci’nin bu haklarından feragat etmesi üzerine Kent Konseyi Başkan Vekilliğine oy birliği ile Mustafa Akış seçildi. Ardından Kent Konseyi genel sekreterinin belirlenmesine geçildi. Kent Konseyi yönetmeliği gereği, Bozüyük Belediye Başkanlığı tarafından önerilen 3 isim arasından yapılan değerlendirme sonrasında yapılan gizli oylama ile ekonomist Levent Tokmak, Kent Konseyi genel sekreterliğine seçildi. Daha sonra Kent Konseyi başkan yardımcılığı görevlerine ise oy birliği ile Aysun Kalkan ve İsmail Çelik seçildi.

Görev dağılımının ardından Kent Konseyi meclisleri oluşumuna geçildi. Çocuk ve Gençlik Meclislerinin oluşturulması konusunda Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Akış ve İsmet Cep görevlendirildi. Kadın Meclisi oluşturulması konusunda Aysun Kalkan’a, Engelliler Meclisi oluşturulması konusunda ise İsmail Çelik’e görev verildi. Kent konseyi bütçesinin belirlenmesi konusunda yapılan değerlendirmeler sonucunda Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’nın öngördüğü şekliyle bütçenin belirlenmesinin uygun olduğu kaydedildi. Dilek ve temennilerin ardından Kent Konseyi ilk toplantısını tamamladı.