Bilecik’in Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü (MET), bağımsız, bütçeleri olmayan ilçe genelindeki ilk ve ortaokulların tamamının kırtasiye ihtiyaçlarını karşıladı.

Okullara, yaklaşık bir kamyon dolusu fotokopi kağıdı, 80 adet çekmeceli satranç masası, 45 adet beyaz tahta, 40 adet pano, talep edilen miktarda toner, toplu iğnesinden ataçına, tahta kaleminden tebeşirine, klasörden pilot kaleme, yapıştırıcıdan kapaklı dosyaya kadar hepsinin dağıtımını yapıldı. Her okula öğrenci sayısı oranına göre satranç masalarının dağıtımı yapıldı. 15 adet satranç masası da liselere dağıtıldı. Ayrıca yine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 12 adet de bilgisayar teslim edildi. Bunun yanında ilk ve orta okullara belediye tarafından tedarik edilen 20 adet projeksiyon cihazı da teslim edildi.

Yapılan açıklamada, "İlk ve orta okullarımızın bağımsız bütçeleri olmadığından dolayı devletimizin verdiği imkanlar çerçevesinde kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. Bu bağlamda yaz ortasında okullarımızın en büyük sıkıntısı olan toner ihtiyaçlarını idarelerin talepleri doğrultusunda karşıladık. Okullar açıldıktan sonra okullarımızdan resmi yazı ile kırtasiye büro malzemesi ihtiyaçlarını istedik. Talepleri müdürlüğümüzde birleştirdikten sonra istenen tüm taleplerin alımını gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam ediyoruz." denildi.