Bilecik’in Bozüyük ilçesindeki Pazaryerililer Derneği tarafından düzenlenen “Türkü Gecesi”, hem Pazaryerililere hem de Bozüyüklülere unutulmaz bir gece yaşattı.

Bozüyük Belediyesi Türk Halk Müziği Koro Şefi Mehmet Uysal ve ekibinin katıldığı gecede yöre türküleri başta olmak üzere sevilen türküler söylendi. Bozüyük Pazaryerililer Derneği binasında düzenlenen geceye, Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Ali Avcıoğlu, Pazaryeri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Faruk Akın, Pazaryeri AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Üstün, Bozüyük MHP ilçe başkanı Mustafa Çetintaş, Bozüyük Kent Konseyi Başkanı Muzaffer Tekelioğlu, Pazaryeri İl Genel Meclisi Üyesi Haluk Filizli, Bozüyük Meclis üyesi diş tabibi Sinan Urhal, Pazaryeri Encümen üyeleri İsmail Turan ve Halil Coşar, Pazaryeri SS. 6 Nolu Minibüsçüler Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyeleri, Bozüyük Girişimcileri Destekleme Derneği Başkanı Celali Yılmaz, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın babası Reşit Akdoğan, çok sayıda Pazaryerili ve Bozüyüklü vatandaş katıldı.

Bozüyük Pazaryerililer Derneği Başkanı Ali Şahinoğlu, yaptığı açılış konuşmasında “Düşüncesi, fikri, görüşü ne olursa olsun, dili, dini ne olursa olsun, hepimizin duygu ve düşüncelerine ortak olan hasretimiz, sevdamız, birliğimiz, dirliğimiz, gönülleri birbirine bağlayan türkülerimizle aynı havayı, aynı duyguyu birlikte paylaşacağız. Ben hepinize bu gecemize şeref verdiğiniz için tekrar teşekkür ediyor, hepinize saygılar sunuyorum” dedi

Programın akışı içinde aynı zamanda Pazaryerili olan Türk Halk Müziği Koro Şefi Mehmet Uysal, törenle üyelik formunu imzalayarak Bozüyük Pazaryerililer Derneği üyesi oldu.

Türkü gecesi programı zaman zaman hüzün ve hasret dolu türkülerle misafirleri duygulandırdı. Hareketli ve coşkulu türküleriyle coşturdu. Üç saat devam eden gece için katılımcılar memnuniyetini belirtirken, bu tür etkinliklerin daha sık ve geniş ortamlarda yapılması temennisinde bulundular.