Bilecik Bozüyük Belediyesi ve Pazaryeri Belediyesi ile TSE arasında ilçe mücavir alan sınırları içindeki binalarda veya işyerlerinde bulunan asansörlerin yıllık periyodik muayenesi için işbirliği protokolü imzalandı.

Bozüyük’teki bir restorantta yapılan imza törenine TSE adına TSE Genel Sekreter Yardımcısı Doğan Yazar, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, TSO Meclis Başkanı Buğra Levent, Belediye Meclis üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, iş adamları, sanayiciler ve davetliler katıldı. Törende konuşan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, tüm iş yerlerinde kullanılan hem ticaret, hem de konutlar için olan asansörlerin tam anlamıyla ve işlevsellik konusunda hatasız olması gerektiğini belirtti. Bazen istenmese de belirli sapmalar yaşandığını ifade eden Bakıcı, "İşte bu sapmalar olmasın yani üründen kısalım derken kendimizi sıkıntılara sokuyoruz ve geri dönüşü olmayan noktalar yaşıyoruz. Hepimizin bildiği gibi artık iş ve sosyal güvenliği dediğimiz bu konu hakikaten son derece önemli bir noktaya geldi. Yapılan inşaatlardaki iş kazaları bizleri yapım firması olarak da sıkıntıya sokuyor. Biz burada belediye olarak zaten sorumluyuz ama nedir? Her işin bir ehli vardır. İşte biz bu konuda işin ehli olan, standartları olan, TSE gibi güvenilir bir kurumla bu protokolü imzalıyoruz. Sağ olsun genel sekreterimiz de bizi kırmadı, buraya kadar geldi. Bugün bunu rahatlıkla ve içtenlikle söyleyebiliyorum ki, Türk Standartları Enstitüsü gelip incelediği zaman o asansör kapatılacaksa kapatılması gerekiyor, yenilenecekse yenilenecek. Makine tesisat değişecekse de muhakkak değişmek zorunda. Bir can kaybını hiçbirimiz bir maddiyatla ödeyemeyiz. Bunun vebalini de taşımak istemiyoruz. Bu yüzden bugün böyle bir imza atıyoruz” dedi.

Ardından konuşan TSE Genel Sekreter Yardımcısı Doğan Yazar ise Bozüyük’te olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan Bakıcı’ya işi ehline teslim ettiği için teşekkür etti. Yazar, “Biz TSE olarak gerçekten bölgelerimizde insanımıza uzatılan bir el olduğunda, sanayicimizin yanında yapılacak bir çalışma olduğunda, hiç tereddütsüz orada olmayı arzu ediyoruz. Çünkü bu güzelliği birlikte yaşamak lazım, inşallah bu tür güzellikleri birlikte başlatırsak, her hangi bir ürün, böyle güzel bir olayla gündeme gelmek var. Daha vahim bir olayda gündeme gelmek var. Öyle bir şeyle karşılaşmadan bunlar onun önden tedbirleridir” diye konuşarak, TSE’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Yapılan konuşmaların taraflar arasındaki protokol imzalandı.