Bilecik’in Bozüyük Devlet Hastanesinde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından farkındalık oluşturabilmek amacıyla kan ve organ bağışı kampanyası düzenlendi.

Kampanya hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz, amaçlarının farkındalık oluşturarak toplumu bilinçlendirmek olduğunu söyledi. Yılmaz, açıklamasında, "29 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftası ve 3 Kasım ile 9 Kasım tarihleri arasında da organ bağışı haftasını kutluyoruz. Hem kan bağışı hem de organ bağışıyla ilgili farkındalık oluşturabilmek için hem Bilecik hem de Bozüyük’te bir kampanya düzenledik. Hepinizin de malumu olduğu gibi tüm dünyada kan bağışı ve organ bağışı çok önemli bir yer tutmaktadır. Biz yaşamadığımız için bu durumu bilmiyoruz ama diyaliz hastalarımız bu durumu yaşıyor ve çok iyi biliyorlar. Sadece böbrek değil diğer organlarımız ile ilgili bağışlarda bütün dünyada hasıl olmaktadır. Şu anda ülke olarak bu konuda gelişmiş toplumların gerisindeyiz. Ama yapmış olduğumuz kampanyalar ile daha da önemli başarılar elde edeceğimize inanıyorum. Burada önemli olan farkındalık oluşturarak toplumumuzu bilinçlendirmektir. Bu bağlamda bu hafta içerisinde toplantı ve seminerlerimiz devam edecektir. Ben burada bu kampanyaya destek veren herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kampanyaya, Bilecik Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Turhan Sulhan, İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Alper Koç, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Süleyman Can, Hastane Yöneticisi Serkan Kadir Keskin ve hastane yetkilileri, AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin ve yönetim kurulu üyeleri katılarak destek verdi.