Bilecik’in Bozüyük İlçe Belediye tarafından 3’ncüsü yapılan Yeni Mahalle Konağı düzenlenen törenle açıldı.

Yeni Mahalle Camii Caddesi’nde yapımı tamamlanan Mahalle Konağı’nın açılışı yapılarak Bozüyüklülerin hizmetine sunuldu. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, göreve geldikleri gün söylediği ’bu milletin hizmetkârı olmaya geldik’ sözünü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Başkan Bakıcı konuşmasında, "Göreve geldiğimizde her mahalleye bir proje yapalım istedik. Vatandaşlarımızın kolay ulaşabileceği kolay hizmet alabileceği en azından sporlarını rahat yapabileceği yerler olsun istedik. Bazı mahallelerimizde bu sıkıntılar var bazılarımızda yok, onlarda da geniş alanda parklar yaparak çözmeye çalıştık. Daha sonra Bozüyük’te eğitim alanına çok ağırlık vermek istedik. Milli Eğitim Müdürümüz ile ortak çalışmalar yaptık. Bunun neticesinde de Bozüyük’te şu anda 4 tane birden sentetik sahanın açışını gerçekleştirdik. Ama biz aynı zamanda okullarımızın içerisinde de sentetik sahalarımız olsun istedik. O yüzden bir tanesini geçtiğimiz Çarşamba günü Metristepe İlköğretim Okulunu içerinde açılışını yaptık ve okulumuz öğrencileri ve mahallemiz şu an kullanıyor. Bu projeye devam edelim istiyoruz. Bir tanesi nasip olursa Saffet Şeker Ortaokulunun bahçesine, bir tanesini de Yediler Mahallesi Zafer İlköğretim Okulunun hemen içerisini yapacağız. Burada açılışını yaptığımız mahalle konakları inanın bizim için çok önemli. Burada tüm vatandaşlarımızın aslında arzuladığı hemen ayağının dibinde olmasını istediği aile hekimliği ile ilgili bir çalışma yaptık. Vatandaşlarımıza hizmetin çok hızlı ve sağlıklı bir şekilde verilmesini istedik. Daha sonra biz özellikle bayanlarımızı düşündük. Çünkü bayanlarımız bizim için çok önemli ve dışarıdaki spor aletlerini çok fazla kullanamıyorlar. Onlar gelsinler bu alanlarda sporlarını yapsınlar istedik. İşte biraz sonrada açılışını gerçekleştirdikten sonrada tamamen elektronik aynı zamanda fitness salonuyla birlikte diğer tüm spor dallarının yapılabileceği güzel bir salon yaptık. Mahallelerin en büyük sıkıntısı olan mahalle aralarında yapılan düğünlerle ilgili olan bir çalışma yapalım istedik. O yüzden de üst katları yaklaşık 350 metrekare olan bu alanda mahallemizde yapılacak olan nikah törenleri mevlit, nişan ve kına gibi etkinliklerini cüzi bir miktar karşılığında burada yapabilecekler" dedi.

Ardından konuşan Milletvekili Fahrettin Poyraz, mahalleli adına büyük bir eksikliğin giderildiğini söyledi. Poyraz konuşmasında, "İnşallah yedisinden yetmişine, gencinden ihtiyarına, erkeğine kadınına herkes burayı usulüne uygun bir şekilde kullanır diye umuyorum. Bozüyük’ümüzün kışları set geçiyor. Neredeyse 6 ayı serin geçiyor, soğuk geçiyor. Kapalı mekanlara bu anlamda hakikaten ihtiyaç vardı. Gerek cenazemiz olduğu zaman, gerek düğünlerimiz olduğu zaman, nişanlarda kınalarda hakikaten böyle bir mekan genel anlamda tüm Bozüyük’te bir ihtiyaçtı. Bu eksikliği arkadaşlarımız tespit etmişler, her mahallede imkan buldukları her yerde bu eksikliği gidermeye tamamlamaya çalışmışlar, çalışıyorlar da, devam ediyorlar. Ben emeği geçen tüm arkadaşlarımıza, başta belediye başkanımız, başkan yardımcılarımız ve belediye meclis üyelerimiz olmak üzere tüm çalışanlara teşekkür ederiz. Mahallemize hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir ise konuşmasında, "Çizgileriyle bizlere tarihimizi kültürümüzü hatırlatan bu güzel mahalle konağının açılışında birlikteyiz. Yerel yönetimler, yerel ihtiyaçları ortak ihtiyaçları gidermek üzere sizler tarafından seçilip, idareye getirilen birimlerimiz. Mutlaka ihtiyaçların analizlerini, tahlillerini yapmışlardır. Buranın en önemli ihtiyacı diye gördükleri sağlık gibi, spor gibi iyi günümüzü kötü günümüzü bir arada geçireceğimiz salonlar gibi bu ihtiyaçlar için ayağınıza kadar bir hizmet getirme gayreti içerisinde olmuşlar. Ben emeği geçenleri ve buradan istifade edecekleri şimdiden tebrik ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından program, konağın açılışının yapılması ve gezilmesi ile sona erdi.