Bilecik’te, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Bilecik Atatürkçü Derneği (ADD) ve Türk Kadınlar Birliği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle alternatif kutlama yaptı.

Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk koyan CHP, ADD ve Türk Kadınlar Birliği daha sonra saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı’nı okudu. Daha sonra ilk olarak basın açıklaması yapan CHP Bilecik İl Başkanı Çağatay Karaahmet, Cumhuriyetin 91. yaşını kutladığını hatırlattı. Karaahmet, "Türkiye halkına, Türkiye’de yaşayan bütün yurttaşlarımıza kutlu olsun. Cumhuriyet nasıl elde edildi? Cumhuriyet ne büyük kavgalarla, cumhuriyet gözyaşıyla, cumhuriyet kanla teşkil edildi. Cumhuriyet böyle kazanıldı ve öyle bir rejim ki, cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Cumhuriyet bireyin birey olarak yaşayacağı, özgür olarak yaşayacağı bir rejimdir. Elbette sıkıntılar yaşanacaktır, elbette cumhuriyete kastedecek insanlar olacaktır. Ama şunu hiç unutmayın; cumhuriyet yoluna baş koyanlar, cumhuriyet yürüyüşüyle başlayanlar 19 Mayıs’ta Samsun’a çıkan bir avuç insandır. Cumhuriyetimizin 91. yılını coşkuyla mutlulukla kutluyorum ve hepinize saygılar sunuyorum" dedi.

Türk Kadınlar Birliği Bilecik Şube Başkanı Ayla Ercan ise, Atatürk’ü, Türk Bayrağı’nı çok sevdiğini ve onu hiçbir zaman yere düşürmeyeceklerini dile getirerek, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Bilecik ADD Şube Başkanı Fevzi Köse de, herkesin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladığını kaydetti. Köse, "91 yıl önce kurulan cumhuriyetin bugün geldiği noktada çok üzücü olaylar yaşıyoruz. Osmanlı’nın başkenti olan bu topraklarda Söğüt ilçemizde Atatürk büstü kırıldı arkadaşlar. Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamanın coşkusunu üzüntülerle birlikte nasıl kutlayacağıza döndük. Bilecik’te böyle bir olayı yaşamaktan dolayı üzüldüğümü söylüyorum. Ama Atatürkçüler inadına var olacaklar, inadına cumhuriyeti yaşatacaklar" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan alternatif kutlama sona erdi.