Bilecik İnsan Hak ve Değerlerini Koruma Derneği’nin, Gençlik ve Spor Bakanlığı 2014 yılı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında kabul edilen "Geleceğimizi Yazalım" projesi protokol imza töreni ve logo tasarım yarışması ödül töreni gerçekleştirilecektir.

İnsan Hak ve Değerlerini Koruma Derneği Proje Merkezi’nde yapılan imza ve ödül törenine, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Can, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Bilecik İnsan Hak ve Değerlerini Koruma Derneği Başkanı Hüznü Geyik, projede görev alan hocalar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Proje hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Mustafa Turhan, çalışmanın Bilecik’e çok yararlı olacağını düşündüğü belirterek, “İlimizde hiç bir web tasarım kursu bulunmamaktadır. Özel veya devlet kararlı var bir kaç tane fakat biz bunu biraz daha ileriye taşımak niyetindeyiz. Burada web tasarım kursu, "A" sistemleri kursu iki tane büyük konferans düzenleyeceğiz. İnternet kullanımı ve sosyal medya farkındalığı hakkında. Çünkü çağımız internet çağı. Yani bilinçli ve bilinçsiz kullanımlar olabiliyor. Biz bunu daha bilinçli hale getirmek için yapıyoruz. Proje merkezimizde 12 öğrencinin daha doğrusu 12 tane gencin web tasarımı kursunu alabilecek şekilde dizayn ettik ve kurulumları yaptık. Şuan proje merkezimiz kullanımda. Kullanıma hazır hale getirilmiş ve bugün açılışını gerçekleştiriyoruz. Proje ortakları olarak Milli Eğitim Müdürlüğü, Belediyemiz ve İnsan Haklarını Koruma Derneği olarak üç ortak bulunmaktadır. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2014’de yedinci çağrı döneminde kabul görmüş bir projedir. Bunu hep beraber daha ileriye götürmeye çalışacağız. Projede bulunan 1 adet logo yarışmamız var. Bu logo yarışmasına da 9 okuldan toplam 14 görselle katılım sağlandı. Eski projelerde karşılayan çok azken, bu projede karşılayan çok fazla var” dedi.

Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Can ise, yazalım projesinin iş protokolünü İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bilecik İnsan Hak ve Değerlerini Koruma Derneği hayırlısıyla imzalayacaklarını belirterek, ”Ben bu protokolün hayırlara vesile olmasını diliyorum. İnşallah öğrencilerimizin notlarının daha başarılı geleceğini düşünüyor ve teşekkür ediyorum” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak da Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu yapılan çalışmalardan son derece memnun olduğumu ifade ederek, “Çünkü yapılan her çalışma Bilecik’in geleceğine atılmış bir temel ve adım olarak görüyorum. Burada Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ta Halk Eğitimler arasında hem hoca desteği sağlamak hem de buraya katılan öğrencilerimizin sertifikalarını vermek ve inşallah gelecek bizim olacak diyorum. Gelecek öğrencilere yaptığımız hizmetlerle şekillenecek. Hepimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Bilecik İnsan Hak ve Değerlerini Koruma Derneği Başkanı Hüsnü Geyik, daha öncede böyle bir proje kurduklarını belirterek, “Bunda da değerli Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Belediye Başkanlığımız bizim projemiz noktasındalar. Biz bu projeleri ortaklığımız vasıtasıyla yürütmekteyiz. Ben burada kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Can, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak ve Bilecik İnsan Hak ve Değerlerini Koruma Derneği Başkanı Hüsnü Geyik tarafından "Geleceğimizi Yazalım" projesi protokol imza töreni yapıldı. Daha sonra logo tasarım yarışmasında 1’inci olan öğrenci Altun Korkmaz’a ödülünü Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Can, 2’inci olan öğrenci Cemre Paroğlu’na ödülünü Bilecik İnsan Hak ve Değerlerini Koruma Derneği Başkanı Hüsnü Geyik ve 3’üncü olan öğrenci Barış Kara’nın ödülü İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak verdi.