Bilecik Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, gıda maddesi satan iş yerlerinin, İşletme Kayıt Belgesi almaları için son başvuru tarihinin 31 Aralık 2014 tarihi olduğunu açıklayarak ilgilileri uyardı.

Yapılan açıklamada, ilgili kanun gereği hayvansal gıda üreten iş yeri sahipleri faaliyete geçmeden önce Onay Belgesi, bitkisel gıda üreten, hayvansal ve bitkisel gıdayı perakende satan iş yeri sahipleri ise; faaliyetleri ile ilgili İşletme Kayıt Belgesini almaları gerektiği belirtildi. Açıklamada, bu belgelerin 31 Aralık 2014 tarihine kadar yenilemeleri gerektiği ifade edildi.

Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürü Hacı Dursun Yılmaz ise, 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren yapılacak denetimlerde işletme kaydını yaptırmadan faaliyet gösterdiği tespit edilen gıda üretim iş yerlerine 2 bin 928 TL; depo, perakende, toplu tüketim işletmecilerine ise bin 463 TL idari para cezası uygulanacağını belirterek, "Onay kapsamında olup da onay işlemlerini yaptırmadan faaliyete gösteren gıda ve yem işletmelerine ise 14 bin 649 TL idari para cezası tatbik edilecektir. Ayrıca iş yerlerinin faaliyeti durdurulmakta, üretilen ürünlerin de mülkiyeti kamuya geçirilmektedir. Gıda işletmecilerinin, mağdur olmamaları için İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi veya bağlı oldukları İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine 31 Aralık 2014 mesai bitimine kadar müracaat ederek "İşletme Kayıt Belgesi"ni almaları gerekmektedir. Alınan işletme kayıt belgelerinin çerçevelettirilerek vatandaşların görebilecekleri bir yere asılması gerekmektedir" açıklamasında bulundu.