Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında “Kadın Çiftçi Eğitimi’’ işbirliği protokolü çerçevesinde verilecek olan Kadın Çiftçi Eğitimleri’nin ilk ayağı Kurtköy’de tamamladı.

Protokol kapsamında Bilecik’te yapılacak eğitimlerle kırsal alanda yaşayan ve çiftçilik ile uğraşan kadınları tarımsal konularda eğitmek, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddet, kişi ve özgürlükleri gibi konularda bilgilendirmek, sosyal güvenlik konusunda farkındalık oluşturmak ve bunları kurumlar arası işbirliğiyle gerçekleştirmesinin amaçlandığı belirtildi. İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Kurtköy’deki eğitim programının son gününde konu ile ilgili yaptığı açıklamada, gerek dünyada, gerekse ülkemizde tarımsal üretim ve beslenmede en büyük rolü kadınların oynadığını ve tarımda çalışanların yüzde 50’den fazlasını da kadın çiftçilerinin oluşturduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti.

“Kadın çiftçilerimize modern tarımı öğretemezsek, tarımda verimliliği yakalayamayız. Kadın çiftçilere verilecek eğitimler; bir kadını eğitmek bir aileyi eğitmektir anlayışıyla, eğitim yapılacak köyün tarımsal ve ev ekonomisi alanındaki sorun ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tespit edilmiştir. Bunun yanında programımızda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü eğitimcilerinin de ele alacağı toplumsal cinsiyet ve kadın ve kişi hak ve hürriyeti gibi konular yer almaktadır.Buradan öğrenmiş olduğunuz bilgileri gelecekte uygulamaya koyarak tarımsal üretimde ve kazancınızda artış sağlaması temennisinde bulunarak, kursa olan ilgi ve katılımınızdan dolayı da sizlere ve emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

Kurtköy’de yapılan eğitim programı merkez Kızıldamlar köyünden sonra Bozüyük ve Söğüt ilçelerinde de yapılarak 30 Aralıkta tamamlanacağı, eğitimlerin bitmesinin ardından il merkezinde tüm eğitime katılanlara sertifikalarının verileceği belirtildi. Yapılan eğitimler, Kırsal Alanda Kadın Çiftçi konu sorumlusu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bağlı Sosyoloğu Gülşah Aytekin ve Ziraat Mühendisi Nur İşler tarafından organize edildi.