Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin ev sahipliğinde il geneli İmam Hatip liseleri arasında Kur´an-ı Kerim’i güzel okuma ve hafızlık yarışması düzenlendi.

Birbirinden güzel sesler birbirleri ile kıyasıya yarıştı. Yarışma öncesi konuşan Bozüyük Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ali Oğuz, manevi yapımızın temel taşları olan imam hatip öğrencilerinin toplumun örnek şahsiyetlerini temsil ettiğini söyledi. Oğuz, İmam Hatip okullarının milletimiz için olmazsa olmaz, vazgeçilmez, et ile tırnak misali olduğunu söyledi. Düzenlenen yarışmanın kaybedeni olmadığını vurgulayan Oğuz, yarışmaya katılan her öğrencinin kendileri için birinci olduklarını sözlerine ekledi ve yarışmanın hayırlı olması temennilerinde bulundu.

Yarışmanın jüri üyeliği İlçe Müftüsü Selami Bağcı başkanlığındaki heyet tarafından yapıldı. Yarışmaya Bilecik, Bozüyük, Söğüt, Pazaryeri ve Gölpazarı Anadolu İmam Hatip liselerinin okullarda düzenlenen yarışmalarda birinci olan öğrencileri katıldı. Yarışmaya birbirinden güzel sesler katılırken öğrenciler kendilerini izleyenleri mest etti. En güzel Kur´an-ı Kerim’i Söğüt Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ömer Kurt okurken, Bilecik Şeyh Edebali Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Sefa Aktaş 2.’inci, Bozüyük Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Seyithan Tuncer 3.’üncü oldu. Hafızlık yarışmasına il ve diğer ilçelerden katılım olmayınca 11.’inci sınıf öğrencisi hafız Yusuf Ziya Zencir 8.’inci bölgede ilimizi temsil etmeye hak kazandı.

En güzel Kur´an Söğüt´ten okundu

Yarışmanın ardından öğrencilere protokol mensupları tarafından ödül ve hediyeleri takdim edildi. Ayrıca Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli tarafından yarışmaya katılan tüm öğrencilere Osmanlı arması hediye edildi. Diğer yandan Kur´an-ı Kerim’i en güzel okuyarak birinci olan Ömer Kurt ve hafızlık yarışmasında birinci olan hafız Yusuf Ziya Zencir Bilecik´i bölge yarışmalarında temsil edecekler.

“20 yıl önce inancımızı yaşamanın zulmünü yaşadık”

Ödül töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, 20 yıl öncesinde inançlarını yaşamanın zulmünü yaşadıklarını belirtirken bugün gelinen noktaya şükrettiğini söyledi. İl Müdürü Fazilet Durmuş konuşmasında, “Bugün bu yarışmayı izlerken ben 20 yıl geriye gittim. Maalesef biz 20 yıl önce inancımızı yaşamanın zulmünü yaşarken bugün burada elhamdülillah hafızlarımız ve Kur’an-ı Kerim’i güzel okuyan öğrencilerimiz var. Onlarla gurur duyuyoruz. Bu gelecek size ait. 20 yıl önce biz bugün cesaretli olmayı, umutlu olmayı, umudu kaybetmemeyi, dik duruş sergilemeyi ve iman varsa amacına ulaşmanın da yolunun açık olduğunu gördük. Gençlerimiz bugün bunu burada en güzel şekilde ispatladılar. Hepsi gönlümüzün zaten birincileridir. Ben hepsini tekrar tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlenen yarışmaya Garnizon Komutanı Bakım Binbaşı Alper Koç, Belediye Başkan Yardımcısı Hayrettin Eldemir, Alper Koç, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Şube Müdürü Metin Sarıfakıoğulları, Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis Çelik, AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin, Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli, okul müdürleri, öğretmenler, çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı.