Macaristan’ın başkenti Budapeşte’den Bozüyük’e gelen Mobilyacılık Bölümü öğrencileri, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’yı makamında ziyaret etti.

Ziyarete İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’ün yanı sıra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Tuncay Çetin ve Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yürükçü’de eşlik etti. Budapeşte’den 1 öğretmen ve 8 öğrencilik bir gurup olarak gelen ve Bozüyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bir ay boyunca staj yapacak olan heyet, Başkan Bakıcı ile bir süre sohbet etti. Heyetin sorumlusu Macar öğretmen, Türk misafirperverliğinden çok memnun kaldıklarını belirterek, eğitim anlamında da çok faydalı bir süreçten geçtiklerini, yeni bilgi ve beceriler kazandıklarını, burada bulunmaktan çok memnun olduklarını söyledi.

Başkan Bakıcı da heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Eğitim bizim için çok önemli bir konu. İlçemizdeki eğitim kalitesini arttırmak amacıyla elimizden ne geliyorsa imkanlarımız ölçüsünde yapmaya gayret ediyoruz” dedi.

Heyetin sorumlusu Macar öğretmene ziyaretin anısına seramik tabak hediye eden Başkan Bakıcı, öğrenci gurubunu misafir etmekten büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.

Erasmus Programı Mesleki Eğitim Öğrenci Hareketliliği Projeleri kapsamında Budapeşte Kaesz Gyula Ahşap ve Mobilya Üretim Okulu’ndan gelen heyet 5 Ekim, 1 Kasım 2014 tarihleri arasında bir ay Bozüyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi atölyelerinde meslek stajlarını yapacaklar. Bu süreçte öğrencilerin, staj çalışmaları yanında İDAŞ, Eurodecor, Çilek, Starwood gibi bölgede yer alan ülkenin sayılı fabrikalarına teknik gezilere katılacaklar. Öğrenciler, kültürel turlara da katılarak ilçeyi daha iyi tanıma fırsatını bulacaklar.