Bilecik Belediye Başkanlığı ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından imzalanan Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında, Bilecik içerisinde bulunan ve bakım gereken okullara, Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından peyzaj düzenleme çalışmaları ve fidan dikim işlemleri gerçekleştiriliyor.

Son olarak Pelitözü Köyünde bulunan Pelitözü İlk ve Ortaokulunun bahçesi çalışmaları kapsamında; peyzaj düzenlemesinin yanı sıra, öğrencilerin yeşil bir ortamda keyifli vakit geçirmeleri amacıyla Akçaağaç fidanı dikildiği belirtildi.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Selim Yağcı; “Öğrencilerimize çevre bilinci aşılanmasında ve doğa sever bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla birçok proje gerçekleştirdik. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın eğitimlerine önem veriyoruz. Onlara sağlıklı ve doğal yaşam alanları oluşturarak, eğitimlerine katkı sağlayarak, kendilerine güvenen ve bilinçli bireyler olarak yetişmelerini istiyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Yağcı, her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile birlikte düzenlenen “Çocuk Festivali” kapsamında, çocuklar ile birlikte birçok eğlenceye imza atan Bilecik Belediyesi’nin, okullara yönelik olarak geleneksel olarak yapılan oyun gruplarının bu yıl Pelitözü Köyünde bulunan Pelitözü İlk ve Ortaokulu ile şehir merkezinde bulunan sürpriz bir alana yapılacağını duyurdu.