Bilecik’in Osmaneli ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler günü düzenlenen programla kutlandı.

Törenler, Osmaneli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci ve ilçede görev yapan öğretmenlerin katılımı ile Atatürk anıtına çelenk konulması ile başlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesinden sonra programa Osmaneli Belediyesi Sosyal Hizmetler Salonunda devam edildi. Programa, Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Emniyet Müdürü Hicri Görgün, Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Kaba, Mal Müdürü Metin Can, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci, okul müdürleri, emekliye ayrılan öğretmenler ve çalışan öğretmenler katıldı.

Salonda ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Program daha sonra Osmaneli 75. Anadolu Lisesi Müdürü Orhan Yiğit’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti. Programda konuşan Müdür Yiğit, öğretmenlik mesleğinin kutsal, bir o kadar da sorumluluk gerektiren bir meslek olarak gördüğünü belirterek, "Yaptığımız görevin karşılığı ise öğrencilerimize faydalı olmak. Öğrenciniz olan bir kişiyle ilerideki bir zaman diliminde karşılaştığınızda yaşadığınız mutluluk tarif edilemez. Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Görevine yeni başlayan öğretmen arkadaşlarımıza da yapacakları bu kutsal yolculukta başarılar diliyorum" dedi.

Bu yıl emekli olan öğretmen Enver İnam’a Kaymakam Edip Çakıcı tarafından hizmet şeref belgesi ile emekli öğretmen kimlik kartı takdim edildi.

Öğretmenler Günü nedeniyle öğrenciler arasında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Mesleğe yeni giren aday öğretmenlerin yemin töreninin ardından müzik öğretmenlerinin hazırladığı şarkılar türküler söylediler.