Bilecik’in Osmaneli ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle tören düzenlendi.

Osmaneli Atatürk Orta Okulu’nda düzenlenen törenle Türkiye Cumhuriyeti’nin 91. yıl dönümü büyük coşku ile kutlandı. Sabah saat 10.00’da başlayan kutlama törenleri İlçe Kaymakamı Edip Çakıcı, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Merdan Akbulut ve Belediye Başkanı Münür Şahin’in halkın ve öğrencilerin bayramlarını kutlaması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucusu olduğu ve büyük milletimize armağan ettiği cumhuriyetimizin ilanının üzerinden 91 yıl geçtiğini hatırlattı. Çakıcı, "Aradan geçen uzun yıllar coşkumuzu ve heyecanımızı azaltmamış, aksine artırmıştır. Aradan geçen bu süre zarfında Türkiye Cumhuriyeti hiçbir şekilde azımsanmayacak mesafeler kat etmiştir. Türk milletinin tabiatına en uygun yönetim şekli olan cumhuriyet rejimi sayesinde Türkiye Cumhuriyeti bir taraftan çağımızın gereği olan ve Anayasamızda da ifadesini bulan insan haklarına saygı temelinde demokrasi kültürünü geliştirerek çağdaş ülkelerin seviyesine getirmiş, diğer yandan da ekonomik refahını artırarak, ekonomik olarak kalkınmış ülkeler sınıfına dahil olma gayretinde olmuştur. Sözlerime son verirken başta cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşında ve bölücü terörle mücadelede korkusuzca şehadet şerbetini yudumlayan aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Cumhuriyetimizin 9. yıl dönümü hepimize kutlu olsun" dedi.

Törene, Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Garnizon Komutanı Merdan Akbulut, Belediye Başkanı Münür Şahin, Cumhuriyet Savcısı Volkan Işık, İlçe Emniyet Müdürü Hicri Görgün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci, AK Parti İlçe Başkanı Yalçın Karaca, İl Genel Meclis üyeleri, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende şiir okuyan Gazi Kadir Çakır, okuduğu şiirle katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. Tören, halk oyunları ekiplerinin çeşitli gösterileri ve Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle devam ederken, öğrencilerin yaptığı resmi geçit ile sona erdi.