Bilecik’in Osmaneli ilçesinde AK Parti 5’inci olağan kongresinde 218 delegenin oyunu alan Yalçın Karaca, yeniden ilçe başkanlığı görevine seçildi.

Düzenlenen kongreye katılan AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, yaptığı konuşmada hükümet icraatları hakkında bilgiler verdi. Siyasete başladıkları andan itibaren başkaları gibi halka rağmen halk için siyaset yapanlardan olmayacaklarını söylediklerini belirten Poyraz, "Biz halk için halk ile birlikte siyaset yapanlardan olacağız. Sıkıntısı neyse derdi neyse bizim derdimiz dedik. Ve milletin gösterdiği yoldan gideceğiz dedik. Ak parti olarak 2001 de kurulduk 2002 de seçime girdik 3 yerel 3 genel 2 referandum 1 cumhurbaşkanlığı seçimi yaptık. Ben Fahrettin Poyraz olarak yanlış yapabilirim. Yalçın kardeşimiz, Münür abimiz kişi olarak yanlış yapabilir. Ama üçümüz bir araya geldiğimizde istişare yaptığımızda daha az yanlış yaparız. Bütün Osmaneli olarak bir araya geldiğimizde daha az yanlış yaparız. Bütün Bilecik olarak, bütün Türkiye olarak bir araya geldiğimizde hemen hemen yanlış yapma ihtimalimiz kalmaz. Türkiye’deki değişimin ne olduğunu zaten milletimiz görüyor yaşıyor. Allah’a şükür biz 12 yıldır iş başındayız. Sadece bugünü, yarını, önümüzdeki haftayı değil önümüzdeki 10’lu yılları planlıyoruz. 2023 de Türkiye dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi olacak. 2053 de ilk üçe gireceğiz. Ama hedefimiz 2071 yılında tıpkı atalarımıza yakışır gibi dünyanın bir numarası olacağız. İMF kapılarında dilencilik yaparken, İMF’ye borçları ödediğimiz gibi şimdi Türkiye’ye gelmiş olan Suriyeli sığınmacı kardeşlerimiz için harcadığımız para 5 milyar doları geçti, helali hoş olsun. Gücümüz var arkadaşlar, imkanımız var Allah’a şükür. Sadece Suriye’ye değil, Somali’ye de Irak’taki Türkmen kardeşlerimiz de, nerede mazlum varsa nerede sıkıntıda insan varsa bütün insanlarımıza bütün kardeşlerimize elimizin erdiği yere kadar yardım ettik ediyoruz. dedi.

Daha sonra yapılan seçimlerde, 218 delegenin oyunu alan Yalçın Karaca yeniden ilçe başkanlığına seçildi. Kongreye, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, meclisin bazı üyeleri, ilçe belediye başkanları ve partinin ilçe başkanları ile partililer katıldı.