Bilecik’in Osmaneli ilçesinde Atatürk’ün ölümünün 76’inci yıl dönümü münasebetiyle anma programı düzenledi

Osmaneli Hükumet Konağı önünde düzenlenen törene, İlçe Kaymakamı Edip Çakıcı, Garnizon Komutanı Jandarma kıdemli başçavuş Merdan Akbulut, Cumhuriyet Başsavcı Muhammed Sait Çetin Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin Emniyet Müdürü Hicri Görgün, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan, öğretmenler, öğrenciler katıldı. Atatürk anıtı önündeki tören, saygı duruşuyla başladı. Saat 09.05’i gösterdiğinde ilçede hayat durdu. Törene katılanların yanı sıra çevredeki vatandaşlar da sirenlerin çalmasıyla araçlarından inip saygı duruşuna geçti. İstiklal Marşı okunup, 2 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Göndere çekilen bayraklar yarıya indirildi.

Hükumet Konağı önünde düzenlenen törenin sona ermesiyle, program Sosyal Hizmetler salonunda devam etti. Buradaki tören de saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra Osmaneli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Ayşegül Kocabaş, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Kocabaş, "Gelecekte ülkenin yönetimini devralacak, geleceğimizi yönlendirecek, uygar ve saygın bir ulus olma bilincini daha da pekiştirecek gençler, Ulu Önder Atatürk’ün ilke ve inkılaplarının ışığında ilerlemelidir. Bilinmelidir ki 1920-1938 yıllan arasında sağlanan gelişme ve değişmeler hem milletin birbiriyle kucaklaşması, hem de çağ ile yarışmak düşüncesiyle doğmuştur. Uygulanması da milletin çağdaşlaşmaya katılması ve ona katkıda bulunması şeklinde gerçekleşmiştir. Ünlü bir devlet adamının dediği gibi “Atatürk gibi insanlar, bir nesil için doğmadıkları gibi, belli bir devre için de doğmazlar; onlar önderlikleriyle yüzyıllarca milletlerin tarihlerinde hüküm sürecek insanlardır” dedi.

Programda daha sonra gelen misafirlere slayt gösterisi yapılarak Atatürk’ün hayatı anlatıldı. Gençliğe Hitabe okunmasıyla devam eden program şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyelerin verilmesiyle sona erdi.