Bilecik’te, Şehirler Arası Otobüs Terminali ve Yüksek Hızlı Tren Gar’ının birbirine bağlanması amacıyla 8 Değirmen mevkine yeni bir köprü yapılması konusunda Devlet Su İşleri (DSİ) ekiplerince inceleme ve fizibilite çalışmaları yapıldı.

Bilecik Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Devlet Su İşleri Eskişehir Bölge Müdürü Hayrettin Baysal, yapımı devam eden projeleri yerinde incelmek üzere Bilecik’e geldi. İncelemelere, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Ayda eşlik etti. İncelemeler kapsamında ilk olarak Devlet Su İşleri Eskişehir Bölge Müdürü Hayrettin Baysal; ıslah çalışmaları devam eden, Karasu deresi temizleme ve zemin düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi. Bilecik Belediyesi Karasu Gençlik ve Yaşam adası, Kapalı Spor Salonu, Su Eğlence Dünyası ile spor ve mesire alanı olarak güzel bir mekana dönüşen Karasu mevki üzerinde bulunan Atık su Arıtma Tesisi hakkında da detaylı bilgi alan Baysal, yapımı hızla devam eden Bilecik Belediyesi Şehirler Arası Otobüs Terminali ve Yüksek Hızlı Tren Garını da inceleme gerçekleştirdi. Bilecik Belediyesi Şehirler Arası Otobüs Terminali ve Yüksek Hızlı Tren Garının bağlanması amacıyla Bilecik Belediyesinin talebi üzerine 8 Değirmen mevkine yeni bir köprü yapılması amacıyla; DSİ ekiplerince inceleme ve fizibilite çalışmaları yapıldı. Yapılan inceleme sonucunda yaklaşık 32 metre uzunluğunda ve 18 metre genişliğinde gidiş-geliş istikametine göre hizmet verecek yeni bir köprü yapılmasına karar verildiği belirtildi.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, öncelikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere, Bilecik’e yapılan hizmetler için Devlet Su İşleri Eskişehir Bölge Müdürü Hayrettin Baysal’a teşekkür etti. Başkan Yağcı ayrıca, yapılan çalışmalar ile Bilecik’in yaşam kalitesinin hızla arttığını ifade ederek ‘’Bilecik doğasıyla, kültürüyle, ekonomisiyle, modern yaşam standartlarıyla Marmara’nın incisi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor’’ dedi.