Bilecik İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Musa Ünaldı, İl Özel İdaresi bünyesinde bulunan Pelitözü Gölpark’da bulunan tuvaletlerinin yıkılması konusunda bir açıklama yaptı.

Ünaldı. yaptığı açıklamada, tuvaletlerinin bulunduğu alanın, Orman İşletme Müdürlüğüne ait bir alan olduğunu ve bu Gölpark’ın yapım aşaması olduğu sırada vatandaşların mağdur olmaması için bu tuvaletlerinin yapıldığını belirtti. Genel Sekreter Yardımcısı Musa Ünaldı, “Orman İşletme Müdürlüğü ’siz suç işlemişsiniz, bizden izin almadan bu tuvaletleri yapamazsınız’ dediler. İzin için buranın mesire yeri, piknik alanı veya Orman Müdürlüğünün burayı piknik alanı ilan etmesi lazım. Onun için çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

"TUVALET SORUNU İÇİN ORMAN İŞLETME İLE YAZIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR"

Pelitözü Gölpark’ta bulunan tuvaletlerin yıkılması konusunu Orman İşletme Bölge Müdürlüğü ile yazışmalarımız devam ettiğini belirten Ünaldı, "İhale edemedik çünkü yerin ruhsatı yok. Geçici olarak biz burası yapılmadan, bu tesisler kurulmadan önce vatandaş ihtiyacını gidersin diye alelacele yapıldı orası ama yer ormanın. Başka bir yere yapamadık çünkü deşarj edemiyorsunuz, gölete veremiyorsunuz bu tuvaletin giderini. O nedenle biz orayı şuanda kapattık. Karşıdaki lavabolarda işletmeye verdiğimiz arkadaşla ilgili yasal bir hukuki sorun var. Konu adliyedeki sorunları çözüldükten sonra orayı da yıkmayı düşünüyoruz” dedi.

“ELEKTRİK VE SU PROBLEMLERİMİZ VAR”

Gölpark’ın su ve elektrik problemleri olduğunu dile getiren Ünaldı, “Gölpark’ta su problemi gerçekten var. Buranın yapılmasında bende bunun içindeydim. Pelitözü köyünün içindeki suyun yarısını biz aldık bu seneki kuraklıktan dolayı. Su ihtiyacı yoktu, ama olmayacak diye bir kaide yok. Başka şeylerde düşündük. Çevrede sondaj yapmaya çalıştık, su çıkabilecek bir yer yok. Bunun altında bir yer var Çakırpınar köyüne ait tepenin altında. Çakırpınar’daki suyu almak istedik, ama önceki yıllarda Çakırpınar Köyü muhtarlığı müracaat etti, avukat tuttu bu yüzden yapamadık. Bizim oraya suyu götürmezsiniz diye karar aldılar. İdare Mahkemesinden de iptal ettirdiler, su getirme işimiz olmadı. Onunla ilgili bir arayış içindeyiz nasıl çoğaltabiliriz diye. Şuandaki su problemleri temizlikle ilgili devam ediyor. Elektrik Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. (OEDAŞ)’ın işi bizim onunla ilgili müdahale edecek ne konumuz var ne durumumuz var. Yani direk OEDAŞ bağlıyor elektrik işlemlerini. Elektrik konusu da Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin işi. OEDAŞ’a resmi yazı yazdık, fakat cevap gelmedi” dedi.

“GÖLPARKI BELEDİYENİN ALMA DURUMU VAR”

Pelitöz Gölpark ile ilgili projeler olduğunu belirten, Ünaldı, “Burayla ilgili projeler var. Belediyenin henüz kesin değil ama Gölpark’ı alma durumu var. Dört sene sonra ne olacağı belli değil İl Özel İdarelerin, burası mücavir alana girdi. Elektrik işi OEDAŞ’ın sorumluluğunda bizim şahsi bir sorunumuz yok. Aydınlatma konusu onların görev sahasına giriyor” dedi.