Bilecik’te, yıllardan bu yana unutulmuş, kullanılmaz hale gelen, sahipsiz ya da sahipleri tarafından boş alanlara gelişigüzel çürümeye terk edilen atıl hurda araçlar görüntü ve çevre kirliliğine sebep oluyor.

Hurdaya çıkmış araçlar boş alanların mekanı olmuş durumunda. Gazipaşa Mahallesinde bir hurda aracın dört lastiği de sökülerek boş alana bırakılmış halde çürümeye terk edildi. Vatandaşlara ait plakalı veya plakasız hurdaya bırakılan araçlar zamanla çöplük haline dönüşürken, çeşitli tehlikelere de davetiye çıkartıyor. Sağlık açısından risk taşıyan araçların çevre ve görüntü kirliliğine de sebep olduğunu belirten vatandaşlar, yetkililerden atıl olan vaziyette olan hurda araçların biran önce gereğinin yapılmasını istiyor. Hurda araçların bir çoğunun kapısı sökük, camları kırık, kaportaları paslanmış olan ve kullanılmayan araçlar fare, böcek, sinek gibi zararlıların çoğalmasına neden oluyor. Özellikle mahalle çocukları açısından son derece tehlike arz ediyor.

Hurda arabaların geri dönüşüme gönderilmesi gerektiğini belirten bir vatandaş ise, "Bu tür araçlar, hem insan hem de çevre sağlığı açısından zararlı. Hurdaya çıkmış araçlar toplanarak geri dönüşüme gönderilmeli. Çevremizde böylece görüntü kirliliğine son verilmiş olur" dedi.