Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliği üyeleri yapılan basın açıklamasıyla ek zam talep etti.

Bilecik İl Temsilcisi Ömer Yel, Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı basın açıklamasında, memura ek zam talep etti. Tüm milletin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak sözlerine başlayan Yel, “Bizlere bu vatanı ve bu devleti hediye eden ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Yaşanan son ekonomik gelişmelerle birlikte 2,6 milyon kamu görevlisi ve 1,9 milyon emeklinin çileli geçim mücadelesi tam bir ekonomik savaşa dönmüş durumdadır. Memurlarımız 9 aydır, toplu sözleşme görüşmelerinde uğradığı ihanetin bedelini ödemektedir. Bilindiği gibi iktidar ve malum konfederasyon iş birliği ile memurlar 123 TL, emekliler ise 140 TL zamma mahkum edildiler. 2014-2015 yılı maaş zamlarının belirlendiği toplu sözleşme görüşmelerinde sözde yetkili konfederasyon, memurları masada yüz üstü bıraktı. Kanuna göre 30 gün sürmesi gereken toplu sözleşme süreci 7 günde, 2 toplantı sonunda anlaşmayla sonuçlandırıldı. Toplu sözleşme sonunda kamu görevlilerinin hakkı olan enflasyon farkı ödemesi gasp edildi, yok sayıldı; memurlar kaderine terk edildi.

Maaşlara yansıyan 123 TL’lik net artış, tarihi başarı olarak yutturulmaya çalışıldı. Halbuki ki 123 liralık zam aslında toplu sözleşme görüşmelerinde hükümetin ilk teklifi olan yüzde 3 artı yüzde 3 maaş zammından bile daha düşük bir zam demekti. 123 TL en düşük memur maaşına yüzde 6,6; ortalama memur maaşına yüzde 5,2 artış anlamına geliyor. Ayrıca enflasyon farkı unutuldu; ek ders ücretleri, nöbet ücretleri, ek ödemeler, aile yardımı, çocuk parası, özel hizmet tazminatı, fazla mesai ücretleri de artmadı” dedi.

“ELİNDEKİ İHANET HANÇERİ İLE MEMURU SIRTINDAN VURMAK İÇİN GÜN SAYIYOR”

Konfederasyonu eleştiren Yel, “Allah için çıkıp bir açıklama dahi yapamıyor. Hala elindeki ihanet hançeriyle memuru sırtından vurmak için gün sayıyor. Malum konfederasyon o zaman “Tarihi toplu sözleşme imzaladık” dediğinde inanmamıştık. Meğer doğruymuş tarih, böyle bir rezalet, böyle bir ihanet görmedi. Tarihte hiçbir sendika, işverenin teklifinden daha düşük zam istemedi. Bunun adına ne sarı sendikacılık, ne de memuriyet sendikacılığı denir” diye konuştu.

Yel, eriyen maaşların telafisi için artmayan nöbet ücretlerinin, fazla mesai ödemelerinin ek ders ücretlerinin, ek ödemelerin, özel hizmet tazminatları, sosyal yardımlar nedeniyle oluşan mağduriyetlerin giderilmesi için yüzde 12 ek zam istediklerini söyledi.