Bozüyük’te türkü severlere türkülerle dolu güzel bir gece yaşatmak ve genç nesillere kültürü tanıtmak amacıyla ikincisi Yenidoğan Mahalle Konağı’nda düzenlenen “Türkü Geceleri” programı yoğun ilgi gördü.

Bozüyük Belediyesi’nin Kent Konseyi iş birliği ile düzenlemiş olduğu programa Garnizon Komutanı Bakım Binbaşı Alper Koç, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ve eşi Emine Bakıcı, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, Kent Konseyi Başkanı Muzaffer Tekelioğlu, Dodurga Belediye Başkanı Selim Tuna, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri Nizamettin Çam ve Oğuz Sertler, AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin, davetliler ve mahalle sakinleri katıldı. Salonun tamamen dolduğu ve büyük bir yoğunluk yaşanan programda izleyenler sevilen türkülere eşlik ederek stres attı.

Gecede konuşan Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, bu programları daha önce de gerçekleştirdiklerini belirterek “Mahalle konaklarımızı etkin kullanalım, gelelim sizlerle birlikte olalım, geçmişimizde önemli bir yeri olan türkülerimizi hep birlikte söyleyelim istedik. Çünkü türküler ait oldukları yörelerin belirli özelliklerini taşıyor ve insanlarımızın duygularını dile getiriyor” dedi.

Başkan Bakıcı’nın ardından sahne alan Belediye Türk Halk Müziği Korosu Şefi Mehmet Uysal ve ekibi yurdun çeşitli yörelerine ait, birbirinden güzel, tanınan ve sevilen türküleri solo ve koro olarak seslendirdi. Beğeni ile takip edilen “Türkü Geceleri” programının üçüncüsü 16 Ocak 2015 Cuma günü akşamı Yeni Mahalle Konağı’nda yapılacak.