Bilecik’in Osmaneli ilçesini açık alan fotoğraf atölyesi olarak belirleyip uzun yıllardır çalışmalarını sürdüren ünlü fotoğraf sanatçısı ve sinema eleştirmeni Yalçın Savuran, Osmaneli’deki ilk sergisini 10 Ocak 2015 tarihinde açacak.

Yaptığı çalışmalar sonucu ortaya çıkan eserleri Osmaneli’deki Necla Hanım Konağı’nda sergileyecek olan Savuran, beraberindeki fotoğraf sanatçıları ile birlikte Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ile görüşerek sergi hakkında bilgi verdiler. Fotoğraf sanatçısı Savuran, değişen Osmaneli’nin tarihi dokusunun turizmi için heyecan verici bulduğunu, 1980’li yıllara kadar ilçenin yazlık sineması olarak kullanılan Necati Kudül’e ait binanın aslına uygun olarak restore edilip kültür hayatına yeniden sinema olarak kazandırılacak olmasını memnuniyetle karşılandığını belirtti. Savuran, Bilecik ilinde her yıl tekrarlanan Tiyatro Festivali sonrası Osmaneli’de de her yıl sinema festivalinin düzenlenecek olması Bilecik’e ve Osmaneli ye ayrı bir değer katacaktır” dedi.

Belediye Başkanı Şahin Ünlü de "Değerli hocamız ve sanatçımız Yalçın Savuran ve çalışma arkadaşlarına ilçemize gösterdikleri ilgiye teşekkür ediyoruz. Biz belediye olarak hocamızın çalışmalarında sürekli yanında olacağız üzerimize düşen ne varsa ben ve personelim hazırız” dedi.