Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde eğitim gören öğrencilerle bir araya geldi.

Vali Nayir, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, Bilecik Yurt Müdürü Selahattin Bulmuş, Üniversite Genel Sekreteri Rüştü Mumcu ve Genel Sekreter Yardımcısı Murat Işık ile öğretim görevlileriyle birlikte üniversitenin kütüphane ve Bilgi Merkezi’nde ders gören öğrencilerle sohbet etti.

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Vali Nayir, özellikle yeni kurulan üniversitelerin illerin ümidi olduğunu ifade etti. Nayir, "Nitelikli gençlerin olması bizler için de bir ümit kaynağı. Üniversitede hayatınız ve başarınız önemli. Sizler için ne kadar önemliyse en az o kadar bizler için de önemli. Sizlerin geleceği buna bağlı, ülkenin de geleceği buna bağlı. Sizlerin başarısı herkesin özlediği, beklediği bir başarı. Bu dönem kendinizi bulma, deneme, sorumluluğu üstlenme ve ayaklarınızın üzerinde durma dönemi. Bir noktada da kabiliyetlerinizin geliştiği, geleceğe daha net bakabildiğiniz bir dönem. Biz ümitliyiz, sizde bu ümidinizi kırmayın" dedi.

Rektör Prof. Dr. Özcan da, kampüste öğrencilerin spor tesisleri ve kütüphane gibi her türlü imkanlara sahip olduklarını, tek yapmaları gerekenin çalışmak olduğunu söyledi.

Öğrencilerin sorunlarını da dinleyen Vali Nayir ve beraberindekiler, bu tür toplantıları aralıklarla yapacaklarını bildirdi.

Bu arada, 24 saat hizmet veren okuma salonları ve grup çalışmaları için özel odaların bulunduğu kütüphanede 80 bini aşkın kaynak kitabın bulunduğu, sınav haftası boyunca öğrencilere 23:00 ila 24:00 saatleri arasında ücretsiz çorba ikram edildiği bildirildi.