Bilecik’te yapımı devam eden kapalı yüzme havuzundaki çalışmaları Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir yerinde inceledi.

Bilecik merkez Bahçelievler mahallesinde 500 seyirci kapasiteli havuz, 6 kulvarlı Kapalı Yüzme Havuzunu bugün Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir yapılan çalışmaları yerinde inceledi. İncelemeler sonrası açıklama yapan Nayir, kadın, erkek, yaşlı, genç, herkesin bu havuzdan faydalanabileceğini belirtti.

Kısa zamanda çalışmaların tamamlanarak havuzun hizmete açılmasını ümit ettiklerini dile getiren Vali Nayir, "İlk etapta bu güzel görüntüyü paylaşalım. Ondan sonra da inşallah hizmete alınmış olarak sizlerle tekrar gelip burada boş görmüş olduğunuz havuzda yüzen çocuklarımız olur. Boş görmüş olduğunuz sahalarda spor yapan arkadaşlarımızı birlikte görmüş oluruz” dedi.

Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lütfi Doyuk ise yarı olimpik havuzun maliyetinin 3 milyon 964 bin TL olduğunu belirterek, “500 seyirci kapasiteli havuz 6 kulvarlı olup, derinliği ise 205 santimetredir. Soyunma odalarında 160 adet malzeme dolapları mevcuttur. Ayrıca havuzda engelliler için seyirci yeri, asansör, soyunma odaları, duşlar ve tuvaletlerde mevcuttur. Sosyal bir tesis olarak da düşünülen havuzun idareci odası, sağlık odası, kafeteryası, masaj odaları, saunası, step, aerobik salonu ve masa tenisi alanı da mevcut olup; çocuk ve gençlerimize, büyük bay ve büyük bayanlara olmak üzere haftanın 6 günü belli saatlerde programımız dahilinde yüzme kursu ve çalışmaları yapılacaktır. Herhangi bir olağanüstü durumlarda sığınağı bulunmaktadır. Havuz binası 2 bin 200 metrekare alana oturmakta olup; çevre alanı ile birlikte 9 bin 672,98 metrekare alanımızda çevre yeşil alanları, araç park yerleri şeklinde düzenlenmiştir” dedi.

Yapılan incelemelere Vali Nayir’in yanı sıra Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lütfü Doyuk ve görevliler katıldı.