ESKİŞEHİR (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı, Türk Dünyası Vakfı ve Eskişehir Valiliği iş birliğinde bu yıl ikincisi organize edilen ''Türk Dünyası Bilim Olimpiyatı'', 24-25 Aralık'ta Eskişehir'de yapılacak.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, etkinliğin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, olimpiyatın birincisinin geçen yıl yine Eskişehir'de gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Organizasyonun ikincisine, Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Azerbaycan, Bulgaristan, Kazakistan, Kırım, Bosna Hersek, Kırgızistan, Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Moldova, Tataristan, Altay, Türkmenistan, Doğu Türkistan ve Başkurdistan'dan katılım beklendiğini dile getiren Tuna, şöyle konuştu:

"Projemizin amacı, Türk dünyasında bilim ve teknoloji alanındaki gelişmelere katkı sağlamak ve bilimi küçük yaşta sevdirmek. Eskişehir Valiliği olarak bu tür çalışmalara her zaman destek veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Olimpiyatlardaki 100 eser için sergi yapılacak. Ayrıca bunların içinde dereceye girenlere de çeşitli ödüller verilecek. Türk Dünyası Kültür Başkentliği sırasındaki yaşanan kültürel etkileşimi bir adım ileri götürerek Türk Dünyası Bilim Olimpiyatı Proje Yarışması'nı hayata geçirdik. Bunu inşallah ilerleyen yıllarda da devam ettireceğiz."

Atatürk Spor Salonu'nda yapılacak olimpiyat için proje başvuruları 13 Aralık'ta sona erecek.