YOZGAT (AA) - Bozok Üniversitesi Meslek Yüksekokulu İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi Bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri, 500 lira bütçeyle cep telefonlarını ve USB girişi bulunan elektrikli aletleri şarj edebilen, güneş enerjili şarj istasyonu kurdu.

Meslek Yüksekokulu İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi Bölümü Öğretim Görevlisi Ferdi Gevrek, gazetecilere yaptığı açıklamada, yenilenebilir enerji kaynaklarının özendirilmesi ve farkındalık oluşturulması amacıyla kurdukları istasyonda güneş paneli sayesinde cep telefonları ve USB ile şarj olan tüm cihazların şarj edilebildiğini belirtti.

Yenilenebilir enerjinin öneminin her geçen gün arttığına dikkati çeken Gevrek, "Projede kullandığımız sistem 60 watlık bir güneş paneli. Bir akü, bir şarj regülatörü, çoklu cep telefonu şarj aleti ve USB çıkışları mevcut. Okul içerisinde priz aramaya, cep telefonunu şarj etme derdine son veriyoruz. Bir cep telefonu 45 dakika ile 1 saat arasında şarj oluyor. 500 liraya mal olan bu sistemle elektrik kesintisi problem olmaktan çıkıyor" dedi.