KAYSERİ (AA) - Erciyes Teknopark bünyesindeki Teknoloji Transfer Ofisi tarafından bu yıl 7'ncisi gerçekleştirilen "Proje Park 2015" organizasyonu kapsamında, biyomedikal alanında Türkiye genelinden 70 proje sergilendi.

Erciyes Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdulhakim Coşkun, Sabancı Kültür Merkezi'ndeki serginin açılışında yaptığı konuşmada, bu yıl farklı bir temayla proje sergisine çıktıklarını söyledi.

Türkiye'de sağlık alanında çok önemli çalışmalar yapıldığını ve özellikle kanser tedavisi başta olmak üzere bir çok hastalığın teşhis ve tedavisine yönelik çok ciddi projeler geliştirildiğini ifade eden Coşkun, bu projelerin yatırıma dönüştürülmesi, insanların yararına kullanılması için "Proje Park" etkinlikleri düzenlediklerini belirtti.

Proje sergisinde girişimci ve yatırımcının bir araya gelme imkanı olduğuna dikkati çeken Coşkun, şunları kaydetti:

"Bu zamana kadar gerçekleştirilen sergiler sayesinde 400 projeyi yatırımcılarla buluşturarak ürüne dönüşmesini sağladık. Bu yıl özellikle biyomedikal alanını seçtik. Sadece sağlık alanındaki projeleri sergiliyoruz. Türkiye genelinden 130 proje başvurusu yapıldı, bunların 70'ini sergilemeye değer gördük. Projelerin yüzde 25'i akademisyenler, yüzde 55'i öğrenciler ve yüzde 20'si özel sektöre ait. Burada öğrencilerin ağırlıkta olduğunu görmek bizi ayrıca memnun ediyor. Çünkü onlar ülke geleceğinin genç beyinleri. Erken yaşta ülke kalkınmasına katkı sağlayacak projelere yönelmiş olmaları Türkiye'nin hedefleri adına önemli diye düşünüyoruz."

Coşkun, önceki yıllarda projesi olan herkesin sergi için başvuru yapabildiğini, bu yıl daha özgün ve hedefe yönelik bir sergi oluşturmaya çalıştıklarını ve bunda da başarılı olduklarına inandıklarını vurguladı. Önümüzdeki yıllarda da yine bu şekilde konu belirleyerek özgün sergiler düzenleyeceklerini anlatan Coşkun, bu sayede çalışmaların daha etkili değerlendirilebileceğine işaret etti.

Sağlık alanıyla ilgilenen yatırımcılar ve akademisyenlerin de katıldığı serginin açılışını gezenler, proje sahiplerinden çalışmalarıyla ilgili bilgiler aldı.