KONYA (AA) - Türk Telekom Grubu Kurumsal İş Birimi Üst Düzey Yöneticisi CEO’su Mehmet Ali Akarca, Türkiye'de küçük işletmelerden holdinglere kadar tüm kurumların, fiber iletişimin avantajlarından yararlanması için ülkenin dört bir yanında adımlar attıklarını söyledi.

Akarca, Konya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürlüğü ile gerçekleştirilen teknoloji iş birliği protokolü imza töreninde, OSB ile entegre fiber optik altyapı üzerinden; bölgedeki işletmelere, hızlı ve kaliteli genişbant hizmetleriyle rekabet güçlerini artırma imkanı sağlayacaklarını ifade etti.

Kurumsal müşterileri için dünya standartlarında, modern ve kaliteli iletişim hizmetleri sunduklarını belirten Akarca, Türkiye’nin öncü iletişim teknolojileri şirketi olarak altyapıdan üst yapıya geliştirdiğimiz uçtan uca çözümlerle Türkiye’nin iletişim omurgasını oluşturuyoruz" dedi.

Akarca, gerçekleştirdikleri dev yatırımlarla ülkeye ve ekonomiye güç kattıklarını vurgulayarak, "Türkiye’de küçük işletmelerden holdinglere kadar tüm kurumların fiber iletişimin avantajlarından yararlanmasını sağlamak amacıyla, ülkenin dört bir yanında fiber dönüşüm yolunda adımlar atıyoruz. 197 bin kilometrelik fiber altyapımız sayesinde müşterilerimize çok daha kaliteli ve hızlı bir iletişim hizmeti sunuyor ve dünyaya çok daha hızlı bir şekilde bağlanmalarını sağlıyoruz" diye konuştu.

Mehmet Ali Akarca, Türk Telekom Grubu olarak bu hedef doğrultusunda bu kez de Konya Organize Sanayi Bölgesi ile haberleşme altyapısını entegre etmek üzere kolları sıvadıklarını kaydetti.

Konya’daki yaklaşık 12 bin kurumsal müşterilerine 5 bin kilometrelik fiber ağ üzerinden hizmet verdiklerine dikkati çeken Akarca, “Türkiye'de aktif 188 organize sanayi bölgesi müdürlüğünden 152’si ile teknoloji iş birliği anlaşması yaptık. Bu bölgelerde 60 bine yakın işletme, Türk Telekom Grubu’nun kurumsal çözümlerini kullanıyor. Türkiye’nin en modern sanayi bölgelerinden Konya OSB'deki işletmeler de bugün bu listeye dahil oluyor. Bölgede faaliyet gösteren 650’yi aşkın sanayi kuruluşu artık Türk Telekom Grubu teknoloji çözümleri ile daha hızlı ve rekabetçi olacak” ifadelerini kullandı.

- Türkiye'nin en uzun fiber optik altyapısı

Konya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü de 400 kilometre ile Türkiye'nin en uzun fiber optik altyapısına sahip organize sanayi bölgesi olduklarını söyledi.

Bölgenin her geçen gün büyüdüğünü ve firma sayısının 1,5-2 yıllık süreçte 610'a ulaşacağını ifade eden Kütükcü, sözlerini şöyle tamamladı:

"OSB yönetimi olarak bizler de bölgemizin bu gelişim ivmesine değer katmak, sanayicilerimizin ihtiyaçlarına daha kaliteli, hızlı, verimli ve hesaplı cevap verebilmek için çalışıyoruz. Türk Telekom’la imzaladığımız protokol de işte böyle bir çalışmanın neticesidir. Bugünkü protokol gereği; Türk Telekom, bölgemizdeki müşterilerine sunmakta olduğu noktadan noktaya erişim hizmetleri ile data ve telefon hizmetlerini artık Konya OSB'nin fiber optik altyapısı üzerinden verecek."

Konuşmaların ardından iş birliği protokolü imzalandı.