Balıkesir Üniversitesi Çağış Yerleşkesi’nde 2. Ulusal İklimlendirme Soğutma Eğitimi ve Sempozyumu başladı.

Ege Üniversitesi’nden Prof.Dr. Fikret Pazır, İTÜ Devres Danışmanlık’dan Prof.Dr.Onur Devres, Uludağ Üniversitesi’nden Prof.Dr. Recep Yamankaradeniz, Teknosav’dan Selçuk Savaş ve Frigo Mekanik’den Cemal Yılmaz sempozyumda katılımcıları iklimlendirme ve soğutma hakkında bilgilendirdiler. Sempozyuma; Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mahir Alkan, Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Hocaoğlu, Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, TÜMSİAD yönetim kurulu üyesi Ali Ocaktan, akademisyenler ve soğutma klima sektörü temsilcileri katıldı. Sempozyuma katılan firmalar kongre salonunda hazırlanan stantlarda ürünlerini tanıtma fırsatı buldu.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mahir Alkan sempozyumda iklimlendirme ve soğutma eğitimi hakkında üniversitenin geçmiş yıllarda yapmış olduğu başarılar hakkında bilgi verdi. Prof.Dr.Alkan, "Üniversitemizden mezun olan bir çok öğrencimiz ülkenin çeşitli noktalarında iklimlendirme ve soğutma sektöründe çalışmaktadır. Sürdürdüğümüz eğitimlerimizle de iklimlendirme ve soğutma sektöründe çıtamızı daha da yükseltmekteyiz" dedi.

Alkan açıklamasının devamında; "Öğretim elemanlarımız, Ege Soğutma Sanayici ve İşadamları Derneği (ESSİAD), Ege Soğutma Sanayici ve İşadamları Derneği (ISKAV), Makine Mühendisleri Odasının iki yılda bir düzenlemiş olduğu tesisat Kongrelerinde birçok kurslar düzenlemiş, tebliğler sunmuştur. Şu anda Makine Mühendisleri Odasının Soğutma Tesisatı, Klima Tesisatı ve Havalandırma Tesisatı kitapları Üniversitemiz öğrencileri tarafından güncellenmektedir. Yine 2002 yılından bu yana Üniversitemizin Balıkesir Meslek Yüksekokulu’nda eğiticilerin eğitimine yönelik gerçekleştirmiş olduğumuz ’Uygulamalı İklimlendirme Soğutma Seminerleri’ geleneksel hale gelmiş olup, Iskav Vakfının destekleriyle İstanbul’da sürdürülmektedir. Bu eğitimlerin 11.si geçtiğimiz Ağustos ayında düzenlenmiştir" şeklinde konuştu.

Konferans arasında 2. Ulusal İklimlendirme Soğutma Eğitimi ve Sempozyumu’na katkılarından dolayı Mühendislik-Mimarlık Fakültesi yöneticilerine, sempozyum yürütme kurulu üyelerine, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığına, Karesi Belediyesi’ne, Altıeylül Belediyesi’ne, Balıkesir Ticaret ve Sanayi Odasına, TÜMSİAD’a, sponsor olarak destek veren firmalara plaket verildi.