Deneme ve bilim merkezi bünyesinde bulundurduğu deney aletleri ve ünitelerin yanı sıra yeni bünyesine kattığı düzenekler sayesinde öğrencilerin ufkunu genişletmeyi sürdürüyor. Yeni alınan düzeneklerle öğrenciler; göz yanılması ile yer çekimini sağlayan ayna, dünyanın döndüğünü gösteren sarkaç, karadeliklerin yıldızları nasıl yuttuğunu gösteren düzenek gibi birçok konuda görerek ve eğlenerek anlayabilecekleri yeni üniteler Deneme ve Bilim Merkezinde hizmet vermeye başladı.
Haftanın yedi günü açık olan ve deneyimli öğretmenleriyle hizmet sunan Deneme ve Bilim Merkezi ziyaretçilerini bekliyor. 
Yaz Kursları Başlıyor
Öte yandan Karaman Belediyesi Deneme ve Bilim Merkezi gelenekselleştirdiği yaz bilim kursu ile bu yıl da öğrencilerimizin hizmetinde olacak. 
Okulların tatile girmesi ile birlikte boşa çıkan öğrencilerimizin sahip oldukları bilgilerinden uzaklaşmasını engellemek ve üzerine yeni bilgiler koyabilmeleri amacı ile tertiplenen yaz bilim kursu 11.07.2016 tarihinde açılacak. 
Öğrencilerimizin taleplerine göre kurs sayısında değişim yapılacak. Her yıl olduğu gibi kursumuzun bütün masrafları Karaman Belediyesi tarafından karşılanıp tamamen ücretsiz olacak. Kursa 4,5,6. ve 7. sınıfa geçen öğrenciler başvurabilecek. Başvurmak isteyen öğrencilerin velileri ile birlikte; bir adet nüfus cüzdanı fotokopisi ve bir adet vesikalık fotoğraf ile İsmet Paşa Caddesi'nde bulunan Deneme ve Bilim Merkezi Binası'na gelmeleri gerekmektedir. 
Detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlarımız 0(338) 212 10 88 nolu telefondan irtibat kurabilirler.