Türksat A.Ş. uydu teknolojilerinde bir ilke öncülük yaparak, 4K Ultra HD TV test yayınına başladı.

Mardin, Zeugma ve Nemrut görüntüleri İstanbul’da 26-30 Kasım 2014 tarihlerinde düzenlenecek MÜSİAD High-Tech Port Fuarı’nda Türksat A.Ş. standında ziyaretçilere sergilenecek. 4K Ultra HD TV test yayınını HEVC (H265) destekleyen, uydu alıcılı 4K Ultra HD Televizyonlarda, 12123 MHz frekans, Yatay (Horizontal) polarizasyon, 15.000 Sembol Oranı, FEC:3/4 parametreleri ile izlenebiliyor.

Ultra HD 4K televizyon ve uydu alıcıları şimdiden teknoloji marketlerinde satışa sunuluyor. Ultra HD yayınların, 2015 yılından başlayarak ciddi oranda artacağı bekleniyor, UEFA Euro 2016’da maç yayınlarının Ultra HD 4K olarak yayınlanması hedefleniyor.

Türksat uyduları üzerinden halen 500’ün üzerinde televizyon yayını hizmet veriyor. Bu yayınların 70’i HD çözünürlükte. Türksat A.Ş. tarafından geliştirilen Türksat Kanal Güncelleme Sistemi (TKGS) uyumlu uydu alıcılarında televizyonların frekansları otomatik olarak güncelleniyor.

TÜRKSAT 4A UYDUSU AFRİKA KAPSAMA ALANINDAN, İLK CANLI YAYIN GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türksat-4A uydusu, Afrika kapsama alanında hizmet vermeye başladı. TRT TÜRK ve Nijer’in Tele Sahel televizyonları test yayını olarak veriliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ekvator Ginesi’ne yaptığı ziyaretin canlı yayın bağlantıları da Türksat-4A uydusu üzerinden gerçekleştirildi. Afrika kapsama alanından alınan canlı yayın Türksat-3A uydusuna tekrar aktarılmak suretiyle TRT ve diğer yayıncı kuruluşların resmi ziyaret kapsamındaki canlı yayınları almaları sağlandı.