HDP ve hükümet arasında tekrar başlayan görüşmeleri değerlendiren AK Parti Bingöl İl Başkanı Yusuf Coşkun, "Diyalog, zemini yeniden sağlandı. Çözüm adına yeniden pozitif havaya dönüldü. İnşallah bu diyalog kanalları hızla devam edecek ve eylemsizlik tüm boyutlarıyla hayata geçecek ve nihai hedefe ulaşılacaktır" dedi.

AK Parti Yedisu İlçe Kongresi parti binasında gerçekleştirildi. Kongreye, AK Parti Bingöl İl Başkanı Yusuf Coşkun, İl Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Bukan, Mehmet Arığtekin, Ali Rıza Canlı, Selma Dursun, ilçe başkanı ile çok sayıda partili ve delege katıldı. Kongrede bir konuşma yapan İl Başkanı Coşkun, çözüm sürecindeki son gelişmelerin çok olumlu olduğunu ifade ederek, "Bugün Kürt meselesinin çözülmesi konusunda da, Alevilerin yaşadığı sorunların aşılması konusunda da hem devlette hem de toplumda sağlam bir irade oluşmuş durumdadır. Bu zemin, gündelik çekişmelere heba edilmemelidir. Başbakanımız Davutoğlu’nun Hacı Bektaş Veli Dergahı’nda yaptığı konuşma bir manifesto niteliğindedir" diye konuştu.

"GÖRÜŞMELER DERS NİTELİĞİNDEDİR"

HDP ve hükümet arasında başlayan görüşmeleri, ‘barışı istemeyenlere bir ders niteliğindedir’ şeklinde değerlendiren Coşkun, şöyle devam etti:

"Böylece, Paris suikastına ve 6-8 Ekim olaylarına rağmen barış treni tekrar rayına konuldu. Bu ülkede 30 yıldır kan ve gözyaşı var. Gencecik bedenler toprağa veriliyor. Her ağzını açan ‘Barış’ diyor, başka bir şey demiyor. Ama ne zamanki barış ciddi bir tehlike ile karşı karşıya kalıyor bakıyoruz ki, 24 saat içinde dil değişmiş. Savaş naraları atılır olmuş. ‘Barış hem de inadına barış’ demek varken zehirli bir dil kullanılıyordu. İşte tam bu nokta HDP heyeti ile Başbakan Yardımcımız Akdoğan’ın görüşmesi çok önemliydi. Böylece herkes çözüm masasının sağlam olduğunu ve dört ayak üzerinde oturduğunu gördü. Böylece diyalog, zemini yeniden sağlandı, çözüm adına yeniden pozitif havaya dönüldü. İnşallah bu diyalog kanalları hızla devam edecek ve eylemsizlik tüm boyutlarıyla hayata geçecek ve nihai hedefe ulaşılacaktır."

Yaşananlardan ders çıkarılması gerektiğini ifade eden Coşkun, eylemsizlik kararının hayata geçirilmesi gerektiğini kaydederek, “Bunların üzerine süreç inşa edilecek, tren rayına oturtulacak” şeklinde konuştu.

Çözüm süreci ile birlikte bölgenin huzura kavuştuğunu anımsatan Coşkun, "Yedisu’daki vatandaşlarımız köylerine, ovalarına yeniden kucaklaştılar. Döşengi Mahallesi’ne, Güzgülü Köyü’ne Cem evini yaptılar. Yedisu’da, Kabaoluk’ta, Koşan’da, Yağmurpınar’da, Kabayel’de, Eskibalta’da asırlardır birlikte yaşayan, Sünni’si, Alevi’si, Çerkez’i, Kürt’ü, Zaza’sı bir kez daha birliğini, beraberliğini kardeşliğini pekiştirdi. Yedisu’nun, Bingöl’ün, Erzincan’ın, herkesin istediği de, bu kardeşlik hukukudur. Çözüm sürecine yapılan saldırılara ve sabotaj girişimlerine karşı durmaktır. Bundan başka çıkar yol da yoktur" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından gerçekleştirilen seçimde, Metin Dere yeniden ilçe başkanı seçildi.